Председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова внесе в Бюрото за контрол на СРС-тата искания за проверка дали тя и нейни колеги са били подслушвани. Това обяви самата тя в ефира на bTV Radio.

„Целта ни е да разберем кои от лицата на „Изправи се! Мутри вън!“ са подслушвани и са поставени под контрол на специални разузнавателни средства, за какъв период и на какво основание. Цялата истина трябва да бъде разкрита, представена пред обществото и виновните лица трябва да бъдат наказани. Специално за мен поисках проверката да включва и периода с кандидатурата ми за кмет на София“, каза Манолова.

По думите на лидера на „Изправи се! Мутри вън!“  до тях е достигнала информация, че в службите ударно се унищожават веществени доказателствени средства и се прави опит да бъдат заличени следите от незаконното подслушване.

„Всъщност каквито и доказателства за незаконно подслушване да се унищожават следите остават. Има регистри в съдилищата, в които се отбелязват исканията за прилагане на специални разузнавателни средства, както и мотивите за това. Освен това, в този процес участват и служители, а една голяма част от тях са почтени хора,“ каза Манолова.

Тя допълни, че е постигнато съгласие между „Изправи се! Мутри вън“, „Демократична България“ и „Има такъв народ“ да бъде създадена анкетна комисия за незаконното подслушване в бъдещото 46-то Народно събрание.

Според Мая Манолова трите формации на протеста ще постигнат много по-висок изборен резултат от този на 4 април и ще имат мнозинство, което ще им позволи да съставят кабинет.

Чуйте цялото интервю с Мая Манолова.