Има голяма вероятност Бойко Борисов да продължи това, което той прави последните 4 години – да тласка България от едни избори към следващи избори. Това коментира в ефира на bTV Radio депутатът от ПП-ДБ Мартин Димитров.

„Единственият шанс за правителство не е политически.  Защото чухте, че от политическите партии дори правителство на малцинството – всеки казва кой би подкрепил, единствената подкрепа, която Борисов е получил е от Пеевски. Тоест ако има правителство, то ще е с неполитически средства. Защото политическа подкрепа дори за правителство на малцинството не е получена, ако би се получила, то ще е с отделни депутати от някъде да се появят и да го подкрепят, но аз се притеснявам, че Борисов ще продължи по своя основен сценарий, а именно да праща България от избори на избори, в името на това да държи основната власт, която са регулаторите и контролните органи.“, посочи Мартин Димитров по повод предложението на лидера на ГЕРБ за правителство на малцинството.

„Прави се опит ситуацията да бъде представена като неразбирателство между политическите партии. Всъщност става въпрос за друго. Бойко Борисов получи 6 мандата последните 4 години за създаване на правителство и провали всеки един от тях. Тоест Борисов получи 6 мандата,  което е световен рекорд, няма друг такъв политик по света, той е единственият, Бойко Борисов, и трябва да бъде записан в Книгата на Гинес, защото никой не е провалял 6 мандата за 4 години. Освен, че провали 6 мандата, той свали и 2 правителства. Тоест не стига, че сам никога не прави правителство тези 4 години, но когато някой друг направи, пък  било и той да участва, направи така, че тези редовни правителства да бъдат свалени. Идва логичният въпрос – защо някой би свалил 2 редовни правителства и би провалил 6 мандата, които са му били връчени. Отговорът е следният  - в своето 12-годишно управление Борисов и Пеевски назначиха огромната  част от регулаторните, контролните органи в България. Те са техни назначения. Вземете ВСС, който е много важен за съдебната система, КЗК, КФН. За да опазят тази власт, защото това е важната част от властта, те предпочитат да предизвикат от избори в избори, което им дава възможност на Борисов и Пеевски тази огромна истинска власт да остава в техните ръце. И сега целият проблем, който се случва е, че те започват да жертват интересите на България по един много опасен начин, защото тази тенденция от избори в избори ни коства натрупване на проблеми, които трябва да бъдат разрешени. Имаше добри новини по време на кабинета Денков и този кабинет трябваше да продължи да работи, това е поредната огромна грешка на Борисов, но натрупването на избори в избори започва да тежи все повече на България.“, каза още Мартин Димитров.

Цялото интервю на Мартин Димитров пред водещата Надежда Василева за консултациите при президента, ситуацията след изборите и какво трябва да предприеме ПП-ДБ за оздравяване на коалицията, можете да чуете на звуковия файл.