“Ние няма да издигаме кандидат за председател на Народното събрание и нашата нагласа е да подкрепим кандидатурата на Никола Минчев” Това каза в ефира на bTV Radio Мартин Димитров от “Демократична България”.

Попитан дали ще отидат на срещата, на която ги канят Росен Плевнелиев и Соломон Паси той отговори: “От такава среща няма смисъл, защото създава изкуствени заблуди” 

Той обясни каква е нагласата на “Демократична България” при сценарий, при който “Продължаваме промяната” получи втория мандат. ”Ние ще направим, каквото зависи от нас България да има правителство.Нашата нагласа е пред “Продължаваме промяната” да поставим нашите искания и философия за управление и нашите идеи как да бъде сформирано правителство. Всичко зависи от разговорите, които ще бъдат водени, не е случайна процедурата в Конституцията - който получава мандат, той трябва да представи план как създава правителство”.

“За мен правилният подход е в този парламент да се постъпи по начин, по който сега не е правено - отделно да си вървят разговорите за съставяне на правителство, паралелно на този процес да започне законодателната работа, включително приемане на бюджета, законите, свързани с плана за възстановяване, така че да бъдат взети необходимите мерки за овладяване на инфлацията”, допълни той. 

Цялото интервю пред водещата Лили Ангелова може да чуете в прикачения звуков файл.