“Нищо не е решено още. Не се започна добре, защото преди да се говори за персонален състав на един кабинет е важно да  се  започне от дълбоките реформи, които трябва да бъдат договорени. Трябва да има консултации между партиите на протеста. Това, което досега видяхме е обратният подход.” Това заяви в предаването “Важното, казано на глас” по bTV Radio Мартин Димитров от  гражданската квота на “Демократична България”. 

Той коментира и решението на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов да не прави коалиция. “Както има честни и нечестни политици, така има добри и лоши коалиции. Така една коалиция  може да бъде направена по прозрачен и принципен начин или може да бъде направена по ужасен начин, каквито примери сме виждали в България. Така, че както го направиш - такова ще бъде.”, допълни Димитров.

Мартин Димитров коментира и темата за съдбата на ББР, като   се обяви  против приватизация на банката. “Личното ми мнение е, че едно такова действие не трябва да бъде предприемано. В България има достатъчен брой частни банки. Няма нужда от нова такава. Тази банка е специфична. Нейната роля е да подпомага малкия бизнес в България.” Димитров обяви още, че би предложил  прага за отпускане на кредити да не бъде 5 млн. лв., а да бъде намален допълнително.