“Неуместно е изявлението на Корнелия Нинова, че ще се направи опит за съставяне на правителство. За пръв път в цялата история на прехода стои въпросът дали БСП въобще ще получи мандат. Мисля, че се намираме в една доста унизителна позиция.” Това коментира в ефира на bTV Radio бившият лидер на партията и бивш председател на парламента Михаил Миков .Той прогнозира отдръпване на още членове и симпатизанти от партията. 

Миков коментира и предложените приоритети и кабинет от ИТН. “В предложенията на Трифонов видях едно дясно управление, крайно неолиберално. Говори се за концесиониране на магистрали, за приватизация на ББР.

Според него ще се стигне до още едни  избори, ако политическите сили не формират управляващо мнозинство.  “Някои казват, че Трифонов изненадал  другите политически сили. Лично съм учуден, че се тръгва от  правителството, преди да е ясно мнозинството. Моята сметка сочи, че така наречените партии на статуквото имат мнозинство в това НС по този критерий. И ако ти воюваш с всички партии на статуквото, на кого разчиташ да ти избере председател на НС или да подкрепи едно правителство? Има нещо сбъркано в логиката на разсъждение и в прочита на Конституцията.”, допълни той.