Въвеждането на зеления сертификат е основната новина на изминалата седмица. Около това мнение се обединиха адвокатът по медицинско право Мария Шаркова и журналистът Асен Григоров в обзора на темите на седмицата по bTV Radio.

„Реално нямаше абсолютно никакъв друг вариант и правителството нямаше нито ден повече за губене, за да въведе мерки“, каза той.

Според Григоров сме станали свидетели на пълната немощ на българските политици. „Аз не видях една адекватна реакция, която да отчита не това, че е предизборна кампания, не че трябва да кажат нещо, с което хората да ги запомнят, па да не ни се разсърдят антиваксърите, пък същевременно да не ни се разсърдят и ваксърите… От такива глупави обмисляния се стигна до обществена криза, която застрашава отношенията ни в обществото“, допълни той.

„Някои политици лавират между това да не разсърдят тези, които са против мерките или против ваксините, но в същото време да демонстрират някаква отговорност спрямо общественото здраве…накрая се оказа, че помагат на тази епидемия да се движи с пълна сила като едно торнадо“, каза още Шаркова.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Мария Шаркова и Асен Григоров.