„Когато имаме коалиционно споразумение обикновено няма възможност за толкова промени. За да си истински реформатор, трябва да имаш много сериозна обществена подкрепа, която да можеш да харчиш, защото при реформи се губи обществена подкрепа. Ние обаче трябва да свикнем, че коалиционни управления ни предстоят. Аз все пак смятам, че програмата е сравнително амбициозна и това заслужава адмирации.“ Това каза в ефира на bTV Radio политологът Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп интернешънъл болкан“, по повод преговорите за коалиционно правителство, водени от „Продължаваме промяната“.

По думите му трябва да има добра комуникация с обществото, която да убеди хората, че реформите са нужни. Той допълни още, че трябва да се помнят и поуките, които са направени след предходните коалиционни управления у нас.

Преди дни от „Галъп интернешънъл“ издадоха и книга, която е обзор на случилото се в страната през изминалите 30 години. В първата част от тази юбилейна книжка са публикувани за пръв път спомени на Андрей Райчев и Кънчо Стойчев за българските политици и общественото мнение. Втората част е забавен обзор на Първан Симеонов с доста любопитни графики за последните 30 години. А в третата част са гласовете на Иван Кръстев, Даниел Вълчев, Георги Лозанов и др.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Първан Симеонов.