Прокуратурата няма особено желание да си свърши работата. Това каза в ефира на bTV Radio Петър Славов, адвокат и бивш народен представител в 43-ото Народно събрание.

„Изглежда ми, като да се опитва да прехвърли топката и по всякакъв начин да бави нещата и да пречи да има някакво развитие и изясняване на ситуацията“. Така коментира той работата на прокуратурата по твърденията на Васил Божков и задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

„Те за целия този период не намериха начин да разпитат, било то чрез видео връзка или друг подходящ начин, Васил Божков, който се намира в Дубай“, допълни Славов.

По думите му е необходимо да има съдебен контрол върху актовете на прокуратурата.

„Сегашните управляващи пропускат продължаващата възможност, която НПК дава на прокуратурата, сама да си решава дали да образува наказателно преследване или не. Когато откаже да образува наказателна преследване, досъдебно производство, на практика възможностите са ограничени това нещо да бъде оспорено, т.е. то не може да бъде отнесено до съда и този акт да бъде оспорван и обжалван. Може единствено в рамките на прокуратурата да се жалвате, но там е ясно, че успех никакъв няма да има. Този съдебен контрол върху актовете на прокуратурата трябва да бъде реализиран час по-скоро от сегашните управляващи, за да можем да търсим някакъв пробив пред тази стена, пред която сме изправени за определени знакови дела“, каза още той.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Петър Славов.