По непотвърдена информация бомба е паднала в детска онкологична болница в Харков. Това каза в ефира на bTV Radio Лидия Тиберова, която се намира в България, но се опитва да евакуира свои близки, които се намират в Украйна. Именно те са й подали информацията, но предстои да бъде потвърдено.

Тя сподели, че не знае как нейните роднини ще напуснат страната.

„До вчера всички бяха в Киев. Никой от нас не вярваше, че това нещо е възможно да се случи. В момента половината са тръгнали към западна Украйна, където се надяват да е по-спокойно. Другата част от роднините ни са скрити по селата – там където има бункери. Положението става много тежко. Разделят се семейства“, допълни тя.

Сред близките на Лидия има и 2-месечно бебе, което обаче е без паспорт и не може да премине границата. Същото е положението и с дете на 4 години. Сред тях има и трудно подвижна жена на 90 години. Лидия Тиберова заяви, че се опитват да прекарат своите близки към Одеса, откъдето да се качат на автобуси към България, но това засега се оказва невъзможно.

„По магазините няма храна. Аптеките са затворени. Движението навънка е почти невъзможно“, споделя тя разказите на нейни близки на място.

Хиляди хора напускат Украйна. Много от тях тръгват и към България. Те обаче се сблъскват с редица затруднения. Повече разказа Лидия Тиберова, която също се опитва да помогне на свои близки там да се евакуират.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Лидия Тиберова.