Съвсем скоро се очаква да приключи проверката за финансовото състояние на Александровска болница. Това обяви в ефира на bTV Radio нейният директор проф. д-р Борис Богов.

„Абсолютно спокоен съм за бъдещето на болницата. Няма начин една такава структура, като Александровска, да няма задължения, защото тя е иновативна болница. Не могат да не се правят нововъведения, т.е. въвеждане на най-нови технологии, които изискват влагане на средства и пари“, каза той.

По думите му в днешния ден 560 души от персонала на здравното заведение са се подписали в подкрепа на ръководството.  

Проф. Богов обяви още, че е искал среща със служебния министър на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, но тя не се е състояла. Поводът е бил именно скандалите около болницата и нейното финансово състояние. На срещата обаче е бил изпратен зам.-министър. По думите на проф. д-р Борис Богов той не се притеснява и от уволнение, защото „не е венчан за поста директор“.

По отношение на новия план за ваксинация той обяви, че на ден минават между 530 – 600  човека. Пунктовете за имунизация в Александровска болница работят с удължено работно време. Болницата разполага и с четирите разрешени ваксини – Пфайзер, Модерна, Астра Зенека и Джонсън.

„По предварително зададения план някъде края на месец август или септември би трябвало да сме достигнали този колективен имунитет за преболедували и ваксинирани хора, т.е. повече от 70%.  Искрено се надявам това да се случи, но заради темпа, с който се движим, малко съм скептик“, каза още проф. Богов.