Кои са проблемите в съдебната система? Какви реформи предлагат партиите и коалициите в техните  предизборни програми? Има ли реална борба с корупцията у нас по високите етажи на властта? Как може да се върне доверието в съдебната система?

Чуйте позициите на тема "Реформа в правосъдната система" на: Христиан Митев от коалиция „Български патриоти“, Димитър Делчев от коалиция "Изправи се! Мутри вън!" и Александър Несторов от ДПС.

Гости във втората част на дебата ще бъдат Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, Филип Попов от „БСП за България“ и Иван Димитров от „Демократична България“.

Всеки петък в рамките на предизборната кампания може да чуете позициите на кандидати за депутати по общественозначими теми. Въпросите си ще зададем към представителите на партиите и коалициите, които са сред първите 7 според представително проучване на „Алфа Рисърч“, съфинансирано от агенцията и bTV. Анкетирани са 1013 пълнолетни граждани, в периода 26 февруари – 1 март чрез пряко стандартизирано интервю с таблети, което позволява събирането на данните в реално време и регистрирането на най-последните промени в обществените нагласи.