Не бива да бъде променяна философията на проектозакона за КПКОНПИ. Това мнение изрази в ефира на bTV Radio депутатът от „Продължаваме промяната“ Рена Стефанова, зам.-председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

„Всички дадохме заявка, че трябва да се работи допълнително върху този законопроект. Но заявката от страна на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ беше по-скоро в смисъл, че е на лице нужда от редакционни и други смислови промени, които не водят до това да бъде променена философията на закона. Заявката, която беше дадена от „Има такъв народ“, по-скоро ме кара да мисля, че имат предвид доста сериозни промени, които биха променили философията на закона “, каза тя.

Рена Стефанова не отговори дали такова искане от страна на ИТН  би сложило край на преговорния процес за нов кабинет.

 „Нямам яснота какви биха били техните предложения и в каква степен биха се отклонили от целта на закона такава, каквато я виждаме ние“, допълни тя.

По думите й най-краткият парламентарен срок, който изобщо е възможен, за приемане на законопроекта е края на идната седмица.

Чуйте интервюто на Тереза Захариева с Рена Стефанова.