„ГЕРБ-СДС допусна достатъчно нови и различни лица, за да гарантира, че ще има промяна.“ Това заяви водачът на листата във Видин на коалицията Росица Кирова.

„Аз направих много ясен, много конкретен и много осъзнат избор. Направих избор да представлявам Видин и областта в българския парламент. Поела съм ясни и конкретни ангажименти още през 2015-та, когато се явих на местните избори. Това е и причината, поради която нито смятам, нито мога да се откажа“, каза тя.

Кирова коментира и преминаването й от партията „Има такъв народ“ в коалицията ГЕРБ-СДС.

„Никога не съм преминавала от един отбор в друг. За мен отборът винаги е бил на хората, които искат нещо да се случва по правилния начин. Хората, които искат промяната да успее. Хората, които искат в тази държава да се живее нормално. И в единия и в другия отбор има достатъчно умни и смели хора“, допълни тя.

Според Росица Кирова Северозападът има два основни приоритета. Това са построяването на пътя Видин-Ботевград и изпълнението на процедурите за тунела под Петрохан.

„Това е и причината, поради която приех. Защото смятам, че мога да доведа тези проекти с гражданската си позиция и с участието си в парламента до края. А защо са важни? Защото Северозападът умира“, каза още тя.

Чуйте цялото интервю с водача на ГЕРБ-СДС във Видин Росица Кирова.