“Няма успешна кариера в област, която не те прави щастлив. Преследвайки кариера трябва да преследваме и щастието си” Това каза в ефира на bTV Radio водещият на “120 минути” по bTV Светослав Иванов, който ще бъде лектор на кариерния форум “Живот и кариера - защо в България”.

“Щастието е постижимо тогава, когато се чувстваш полезен, когато се чувстваш на мястото си и това, което правиш наистина ти доставя удовлетворение. Днес едното не може без другото. Няма как да вървиш напред, ако го няма вътрешния гъдел, ако го няма усещането, че вършиш нещо, което ти харесва и ти допада. Имал съм два пъти възможност да работя в чужбина и то без да сменям професията, но и в двата случая съм си казал, че има смисъл да остана. Когато човек приема работата си за кауза, тогава намира смисъл в това, което прави”, допълни още Светослав Иванов.  

“България има какво да предложи на българите тук, но и на българите в чужбина. Ще се постараем да направим най-смисления кариерен форум” Това каза Моника Иванчовска, един от организаторите на събитието.

“Искаме да дадем добавена стойност на всеки, който ще инвестира част от времето си този четвъртък, за да дойде, не само да чуе вдъхновяващите истории на лекторите, но и ще могат да научат много повече за кариерно развитие, безплатни консултации по трудовоправни въпроси. Всеки, който не само търси работа, всеки който търси вдъхновение в това, което прави е добре дошъл на форума."

Форумът „Живот и кариера – защо в България“ на Bulgaria Wants You ще се проведе на 9-ти юни в София Тех Парк.

Цялото интервю може да чуете в прикачения звуков файл.