“В следващия парламент ще предложим мажоритарна избирателна система в два тура. Закона ни като структура е готов.” Това заяви във “Важното, казано на глас” кандидатът за депутат от “Има такъв народ” Тошко Йорданов. “Има някои неща за доизчистване. Това, което трябва да бъде направено, за да може да влезе в пленарна зала и да се гласува е да изчакаме резултатите от преброяването. Говорил съм с представители на НСИ и до 6 месеца ме увериха, че ще имаме данните, които ни трябват. За да може да се направи така нареченото райониране.”, допълни той.

По темата с ваксините и зелените сертификати Тошко Йорданов обясни, че не е ваксиниран и изрази своето мнение в ефира: “Като гражданин смятам, че зеленият сертификат беше въведен абсолютно не добре. За 24 часа, при ниско ниво на ваксинация, когато имаш 80% неваксинирани и отказваш да признаеш антителата като доказателство за прекаран Ковид. В България е публична тайна, че голяма част от хората изказаха Ковид извън системата. Аз съм изкарал Ковид като онези, които нямат сертификати. Когато ми се наложи да отида някъде, си правя PCR тест.Въпреки, че имам антитела и имам документ, че имам антитела, но какво от това за тази държава?”, допълни той.  

Цялото интeрвю на водещата Лили Ангелова с Тошко Йорданов чуйте тук:

Всеки четвъртък в ефира на bTV Radio ще представяме по един водач на листа и един представител от гражданската квота на партиите и коалициите в парламентарния вот. Всичко това се случва по специален регламент. Поканени са първите осем партии и коалиции според последното проучване на Алфа Рисърч. То е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. и се реализира със собствени средства на агенцията. Проучването е направено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.