„Всеки отговаря за себе си. Аз не мога да бъда съдник. Има правото и го прави. Оттук нататък делегатите ще преценят кой е по-добър и кой ще донесе повече успехи на българския футбол.“ Така коментира в ефира на bTV Radio бившият президент на БФС Валентин Михов оттеглената оставка на Борислав Михайлов за поста.

„Нищо не ме учудва. Той има правото да си оттегли оставката. Демокрацията го позволява. Виждаме какво става и в правителството – дават си оставките, не ги приемат,“ допълни още той.

Вчера стана ясно, че Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Той оттегли оставката си, подадена на 15 октомври 2019 г. Това стана след заседанието на Изпълнителния комитет на централата. Изненадващо той се появи на заседанието вчера и заяви, че има намерение да довърши мандата си, който приключва през февруари 2022 г.  Това означава, че насроченият за 25 юни извънреден конгрес за избор на нов президент се отлага.

Преди два дни своята президентска кандидатура за вече отменения конгрес заяви бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" и националния отбор Димитър Бербатов, а преди това желание да участват в конгреса изказаха президентът на "Марица" Пловдив Христо Христов и бившият собственик на "Нефтохимик" Христо Порточанов.

Михов коментира и кандидатурата на Бербатов. „Един прекрасен футболист и човек – ерудиран.  С това, което направи за децата, и въобще всичко, което прави  е положително. Сега вече трябва да се подготви с екипа си за Конгреса. Но трябва да му се помага, защото не е бил ръководител в БФС. Не е страшно да има съветници. Не е страшно и да разпределя задачите на хора, които могат да му помагат. За мен всичко зависи от него самия и от екипа му“, каза бившият президент на БФС.

Михов коментира още, че един от основните проблеми в българския футбол е занемаряването на много региони в страната. „Перспективата е в младите български футболисти и хора, които да ги подготвят. Хора, които са ерудирани, които могат да влязат в психиката на всяко едно дете.“ Той заключи, че основната задача  на новото ръководство на БФС трябва да е насочена към работата с деца и юноши.