“Правителство на малцинството също е възможен вариант в България сега. Но тук като, че ли ние анализаторите мислехме за правителство на малцинството на трите партии на протеста. Сега се оказва, че се очертава или пък не се очертава правителство на малцинството на само “Има такъв народ”, подкрепено от двете партии.” Така очерта политическата ситуация експертът по политически комуникации и преподавател Иво Инджов в предаването “Важното, казано на глас по bTV радио.

“Има такъв народ е партия против партии. Тя така се създаде. Господин Трифонов е против партийната система, изобщо против политическото. Това е парадоксална  позиция, от която трябва да се излезе.  Най-вече да излъчат друг лидер, който да изпълнява физически функцията на лидер, защото господин Трифонов просто не се явява никъде. Трябва да се натовари с отговорност някой друг.”, коментира антропологът проф. Ивайло Дичев. 

Какви са възможните сценарии за управление? Кой ще поеме отговорност, ако се стигне до нови избори? Кои политически  партии имат интерес да не се състави кабинет? Чуйте анализа на проф. Ивайло Дичев и Иво Инджов в прикачения звуков файл.