На 25 февруари от 21ч. по bTV започва новият сериал "Алфа". Продуцент и режисьор на криминалната история с елементи на трилър  е Димитър Коцев – Шошо.

Сред актьорите са обичани и утвърдени лица от екрана като Стефан Вълдобрев, Мария Силвестър и Петър Антонов, които си партнират чудесно с млади, талантливи и с огромен потенциал професионални актьори. Това са Валентина Каролева, Спартак Панталеев, Георги Богданов и Виолина Доцева, които с лекота ще грабнат зрителите с добре изградени образи, органична игра, безспорен талант и пълно потапяне в историята на „Алфа“.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с младите актьори Валентина Каролева и Георги Богданов, разположено в звуковия файл:

Валентина Каролева ще влезе в образа на Рая Макавеева. Актрисата e завършила средното си образование през 2010 година в Национално училище за танцово изкуство в София. Занимавала се е професионално с класически балет около 13 години. По време на обучението си е участвала в многобройни спектакли на Националната опера и балет София. На 16 години започва да преподава балет до раждането на първото си дете.

Премества се в Англия преди 12 години, като е приета в Urdang Academy, London, където завършва специалност "Мюзикъл и актьорско майсторство". По време на обучението си изучава актьорско майсторство, пеене и многобройни стилове танци. По време на следването успява да се снима в няколко късометражни филма в Лондон и в България, от които някой се класират на много добри фестивали.

След завършването си се фокусира върху развитието на актьорската й кариера. След като намира агент в Лондон, който я изпраща на всевъзможни кастинги, през 2017г. се снима в сериал на BBC със заглавие Hard sun. А следващия й проект в България е филмът "Доза Щастие", където изиграва майка си. Други проекти, в които е участвала са: "Мостът" (късометражен, реж. Яна Титова), "Къщата" (късометражен, реж. Яна Титова), Балетна обувка (късометражен, реж. Жизела Перейра) и др.

В личен план намира партньора в живота си на 16-годишна възраст, с когото са неразделни до днес. Женени са от 11 години и имат две деца на 2 и на 5 години. 

Георги А. Богданов влиза в ролята на Филип Ковачев. Актьорът е роден във Варна. Завършва НАТФИЗ през 2018 година в класа на проф Маргарита Младенова. Играе на сцената на Варненския театър, Пловдивския театър, "Сфумато" и някои независими сцени.

През 2022г. получава номинация за престижната театрална награда "Икар" в категория "Дебют" за ролята на Марк в представлението Shopping and Fucking с режисьор Димитър Илиев.

Освен актьорството се занимавам любителски, но страстно с фотография и селекция на музика.