Седем години след началото дуото Alex & Dessy представя дебютен албум – „Време“. Все по-искащи и търсещи да се изразяват все по-добре – така Алекс описа посоката, извела ги до албума. „Музиката, която слушаме, настроението, в което сме, емоциите, през които преминаваме, нещата, които ни се случват, влияят на музиката, която правим.“ – добавя Деси.

Песните от „Време“ са създадени през последните няколко години в непрестанен творчески процес – идеи, музикални и текстови парченца сглобяват цялостна картина на живота в любов. Живяна, тя е в центъра на тяхната музика. „Всички песни са от лични преживявания. Не сме писали текстове, в които си представяме, че нещо ни се е случвало или пък в които преразказваме преживяно от друг.“ – казва Деси. „Искахме този албум да опише нашия път, нашите взаимоотношения, не само помежду ни. Любовта и времето са темите на албума. И тъй като времето тече бързо, трябва да обръщаме внимание на малките неща.“ – обръща внимание Алекс. „Не пеем за любовта между двама души, а за всеобятната любов – към музиката, към родителите, към всичко. Човек трябва да си цени времето, да цени хората, с които общува, да ги подбира, да си избира приятните неща от живота.“ – обобщава Деси посланието на албума.

Песните във „Време“ са в различни стилистики, отразяващи богата музикална култура и искрена любов към музиката. Те са създадени от тях двамата като музика, текст и аранжимент, а в подготовката на албума участват още Пламен Денчев, Денис Попстоев, Юлиян Янев. В концерта за премиерата на „Време“ утре в бар „Петък“ ще се включат Пламен Денчев – пиано, Радо Казасов – барабани, Христо Михалков – бас, и Катя Кръстева – беквокали.

Интервю на Светослав Николов: