Френската писателка, драматург, сценарист и режисьор Аманда Стерс е автор на повече от десет романа, преведени на четиринайсет езика, сред които „Моето място на снимката“, „Мадлен“, „Остатъкът от нашия живот“, театрални пиеси, творби за деца. Адаптира за голям екран и режисира няколко от романите си, сред които „Ще ти липсвам“ (2009),  „Светите земи“ (2017) и  „Обещания“ (2021). Аманда Стерс е носителка на Ордена за изкуство и литература на Френското правителство. Съпругата на актьора Патрик Брюел живее в Лос Анджелис с двете си деца.

Стерс пристигна в България като член на международното жури на кино-литературния фестивал „Синелибри“ и за да представи романа и екранизацията на „Обещания“. Предстоят и още две прожекции - 28 октомври 2022 г., 18:45 часа в културния център на ул.Гладстон 8, както и на 30 октомври 2022 г., 19:30 часа в кино Влайкова. Все още можете да видите искрящата комедия „Мадам“ на режисьорката Аманда Стерс, която е и автор на сценария, адаптиран за големия екран от Матю Робинс. Културният център на ул.Гладстон 8, Евросинема и Одеон са предвидили няколко прожекции тази вечер и през уикенда. Филмът ще Ви заплени както с духовития сюжет, така и с възхитителния актьорски ансамбъл, в който влизат Тони Колет, Роси де Палма, Харви Кайтел и други забележителни актьори.

„Обещания“ е равносметка на един привидно пълноценен живот,  белязан от раздвоението на главния герой Сандро. В актьорския състав на заглавието участват Пиерфранческо Фавино, Кели Райли и Жан Рено. Стерс признава, че е работила три години върху написването на книгата, като по време на този процес не е създавала историята и героите с идеята те да оживеят и на голям екран.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Аманда Стерс, озвучена от Таня Иванова от Jazz FM- част от bTV Radiogroup: