ОВЕН
От началото на периода ви предстоят трудности. Бъдете предпазливи при срещи с ваши нови делови познати. Не проявявайте активност при взимане на общи решения. Бъдете търпеливи. Не се впускайте в промените импулсивно, въпреки че сте наясно точно какво искате да постигнете. Не са изключени финансови загуби, ако рискувате. Идеите, които ви предлагат, може да ви създадат проблеми. Без колебание анализирайте постигнатото и преценете нивото, което сте достигнали. Направете бъдещите си планове. Очаквайте финансови постъпления. През почивните дни сте подвластни на емоцията. Време е да си спомните, че е редно да отделите дължимото внимание на близките си, както и на рутинните си домашни задължения. Някои от вас ще бъдат изненадани с предложение за смяна на работата, което ще ги поласкае, но и притесни. Съветвам ви да дадете положителен отговор на мига. Този е залогът за бъдещите ви успехи. Разчитайте на интуицията си. Не се отказвайте от начинанията, планирани като отдих, или в професионално отношение. Ако се налага да промените плановете си, се заемете със задачи, различни от набелязаните. Помислете за нови професионални възможности за изява. Поправете допуснатите грешки, стига да е възможно.

ТЕЛЕЦ
От началото на периода се справяте добре със служебните си задачи. Не спорете заядливо, ако сте с колеги, които ви критикуват. Нека уменията и знанията ви говорят за вас. Не инвестирайте прибързано и се откажете от ненужните покупки. Скоро ще съжалите за похарчените пари. Бъдете предпазливи и се постарайте да стабилизирате постигнатото. Разговаряйте с новите си делови познати, но не споделяйте плановете си. Отложете деловите срещи и разговорите с ръководството. Не проявявайте прибързаност. Имате възможност да разширите кръга на своите делови познати, да се срещнете с нови хора и да подновите стари познанства. Въздържайте се от пътувания. Пазете се от недоброжелатели. Пред почивните дни бъдете предпазливи и да се впускайте в делови запознанства, които са без бъдеще или носещи проблеми. Ще бъде грешка, ако решите да споделите идеите си с хора, които ви ласкаят. Личните ви отношения са проблемни. Периодът е благоприятен за осъществяване на всичките ви искрени мисли и цели. Поставете без прибързаност началото на нови занимания, дори ако са в сферата на хобито ви. Не проявявайте агресия, ако решите да наложите мнението си, защото ще си навредите. Пригответе се за трудности. Не се поддавайте на примамливи предложения, лъжовни са.

БЛИЗНАЦИ
От началото на периода не подписвайте документи, за да не си създадете неприятности. Не взимайте прибързани професионални решения. Хората около вас са сговорчиви. Ще получите подкрепата им. Внимавайте при работа с финансови документи, възможни са грешки. Не прекалявайте с претенциите си, породени от незавършена работа, и не се дразнете от критиката, която е насочена с право към вас. Харчете с мярка. Не се поддавайте на желанието да блеснете с нови идеи и не предприемайте промени. Не сядайте зад волана, нека друг шофира. Съветвам ви да не започвате новите си задачи. Ще ви донесат загуби вместо признание и пари. През почивните дни може да се наложи да работите и да помогнете на нуждаещите се, ако се занимавате със социална дейност и не ви е досадна, защото е по принуда. Справяте се с всичките си задължения. Благодарността на хората ви дарява нови сили. Не предприемайте нищо. Ако се наложи да водите телефонни разговори със задгранични партньори, ги отложете, дори да са изключително важни за вас. На работното място сте в стихията си и впечатлявате всички, но се откажете се от нови занимания. Деловите разговори и срещи ви носят полза. За съжаление отново ви преследват проблеми с хората от обкръжението ви. Не си изпускайте нервите.

РАК
През втората половина на месеца е във ваша власт да постигнете добри резултати в делово отношение. Задълбочената работа и умението ви да разпределите правилно времето си ще ви донесат отлични приходи. Премълчавайте, за да не си създадете неприятности. Не са изключени финансови постъпления. Не се ядосвайте на трудностите, преодолими са. Разговорите ви се удават с лекота. Очаквайте ново делово предложение. Не го отказвайте въпреки служебните трудности. Не пропускайте да си осигурите допълнителни доходи. Не налагайте мнението си. Разчитайте изцяло на вашата съобразителност за бързото разрешаване на проблемите, възникнали днес на работното място. През почивните дни очаквайте запознанство с впечатляващи ви хора. Не забравяйте, че Съдбата ви дава шанс за успешни начинания. Пазете се от ласкатели, които целят да измъкнат информация за плановете ви. Не се захващайте с ремонти в дома или в офиса си. Помислете за нови възможности, чрез които да обогатите знанията си. Емоцията е пречка да оцените правилно вашите възможности. Не влизайте в спор с колегите си. Не е желателно да пътувате, защото ще изостанете със служебните си задачи. Не се колебайте да поднесете на колегите си нови идеи. Очаквайте проблеми, които ще разрешите успешно, ако не побързате да се ядосате.

ЛЪВ
От първия ден на втората половина на месеца бъдете сдържани и хладнокръвни в делово отношение. Странично влияние може да ви провали. Негативната ви нагласа води до финансови загуби. Не си поставяйте неизпълними задачи, за да не се изложите. Заемете се с рутинните си задължения. Отложете деловите срещи, защото сте подвластни на емоцията, но се съгласете на изгодните делови предложения. Не отказвайте помощ, както и съвместна работа с вашите колеги. Ще получите похвала, последвана от парично поощрение. Отложете планирано пътуване. Пазете се от необмислени решения, за да избегнете грешки и загуби. Бъдете отговорни. През почивните дни сте в блестяща форма. На работното място не отказвайте предложената помощ, за да се справите бързо със задълженията си, въпреки че сте горди и не искате да се молите на колегите си.  Освен известие за очаквани финансовите постъпления, които ще събудят завистта на не един и двама около вас, ви радват и нови запознанства. Бъдете внимателни с работата си, за да избегнете грешки и пропуски. Само защото сте без настроение, ще си изпросите забележка от ръководството, а ако сте и заядливи – удръжка от заплатата. Разчитайте на интуицията си, която ви сочи верните действия. Създайте хармония в отношенията, не я рушете. Проявете търпение и сдържаност.

ДЕВА
За съжаление от началото на периода сте склонни към импулсивни начинания, подмамени от бърза възвращаемост на парите. Не инвестирайте, за да си спестите загубите. Възможен е конфликт заради нежеланието ви да се съобразите с мнението на околните. Бъдете търпеливи. Предпазвайте се от влошаване на отношенията с деловите си партньори. В материално отношение ще са наложат веднага неотложни разходи. Преценете дали трябва да инвестирате, защото разходите са гарантирани, но печалбата не е сигурна. Ако се наложи да водите важни разговори с началниците и колегите си, запазете спокойствие. Избягвайте новите запознанства. Ако ги осъществите, се отнасяйте към тях предпазливо. Неподходяща покупка ще стане причина за лошо настроение. През почивните дни ви съветвам да не пътувате, делово или лично. Започнатото ще ви донесе признание. Обогатете се с нови знания в периода, наситен с напрежение за работещите. Пригответе се за неочаквани, в началото неясни, но полезни промени. Възможно е да получите предложение за по-доходоносна работа. Не избързвайте с отговора си, за да си спестите разочарованията заради проява на доверчивост. Разчитайте на себе си. Уговорете провеждането на делови разговори през следващата седмица. Не са изключени разправии заради отдавна назряващи служебни проблеми.

ВЕЗНИ
Предупреждението към вас за втората половина на месеца е да бъдете внимателни при работа с финансови документи. Предпазвайте се от загуби, свързани с непредпазливост, защото трудно ще ги възстановите. Не изоставяйте служебните си задачи. Готови сте да водите безкрайни разговори, както и да обогатите знанията си. Не взимайте импулсивни решения. Не ви се занимава с обичайната работа и затова ви се струва изморителна. Поемете инициативата за промени, ако е във вашите правомощия. На моменти смяната на настроението ви пречи да се справите със задачите си. Не е изключена криза в материално отношение. През почивните дни обмислете кога да поставите началото на нови занимания. Периодът е благоприятен за рутинни занимания. Ще преодолеете трудностите с лекота. Ако сте коректни, ще изясните проблемите с колегите си без много усилия. Бъдете принципни и докажете, че сте перфектни в работата си. Вечерта бъдете внимателни с близките си, защото може да създадете напрежение заради неуместни думи или поведение. Не очаквайте парите, които се надявахте да получите. Заемете се с работата си и не се опитвайте да я прехвърляте на колегите си, ако за вас денят е работен. Не се обезличавайте. Пазете се от безпричинна разправия с близки и познати. По-чувствителните от вас дълго ще преживяват случилото се.

СКОРПИОН
През този период всяко ваше решение може да има неочаквани последици, ако е плод на емоционалните ви реакции. Ако прецените, че е за ваше добро, променете плановете си. Ще се ядосате, че не намирате начин да се изявите. Притесненията ви за започната работа са безпочвени. Начинанията, които следват, са печеливши. Не споделяйте плановете си, за да не ви измамят използвачи. Стабилизирайте постигнатото. Отново ви предстоят срещи и запознанства. Доверявайте се на здравия разум, но разчитайте на интуицията си, защото сте склонни да се товарите с непосилни задачи. Не са изключени грешки при оформяне на документи, които не бива да подписвате. През почивните ви сте напрегнати и противоречиви. Не пътувайте. Овладейте емоцията, бликаща от вас. Не пренасяйте незначителните проблеми и в семейството. Приемете помощ от колегите си, ако сте дежурни. Обърнете внимание на дома си и се заемете с неотложните ремонти. Не предявявайте прекалено високи изисквания на работното място. Не са изключени неочаквани обрати на Съдбата. Въпреки че ще отхвърлите много работа, резултатите няма да ви задоволят. Обърнете внимание на семейството си. Разрешете битови проблеми и успокойте обстановката у дома. Проведете разговорите с вашите близки, като бъдете внимателни, защото общуването ви е затруднено.

СТРЕЛЕЦ
От началото на втората половина на април се стремите към нови професионални завоевания. Не рискувайте с прибързани начинания. Общуването е затруднено заради нежеланието ви да изслушвате. Нови запознанства ще станат основа за бъдещите ви постижения, а ви предстоят полезни срещи, ако се занимавате с бизнес или с търговия. За пореден път имате възможност да попълните банковата си сметка. Смело се заемете с новите си задачи, които ще ви донесат добри приходи. Не проваляйте възможностите си за материална стабилизация. Трудностите ще ви принудят да сте сериозни към работата си. През почивните дни очаквайте промени, свързани с приятни новини. Лошото ви настроение е временно. Не се затваряйте в себе си и не се разпилявайте. Стабилизирайте постигнатото. Целеустремеността ви и творческият подход ще доведат до добри резултати. Не уговаряйте сделки, за да не се провалите. Не прекалявайте със срещите и запознанствата, защото сте готови да спорите и да се заяждате. В никакъв случай не споделяйте плановете си.  Някои от хората около вас не са добронамерени въпреки демонстрацията на симпатия към „изключителната“ ви личност. Оценете постигнатото и поставете началото само на предварително обмислени нови задачи. Планирайте времето си, за да впечатлите околните с вашите възможности.

КОЗИРОГ
От първия ден на втората половина на април не бъдете прибързани. Успехът ви в материално отношение е възможен, ако не допуснете грешки поради невнимание и не подпишете документи, които водят до финансови загуби. Във ваша полза е да се предпазвате от общуване с неподходящи хора, някои от които трудно ще разпознаете като такива. По-добре избегнете разговорите, ако са свързани с деловите ви планове. Отново ще се ядосвате заради клевети по ваш адрес, които нямат покритие, но са породени от завист заради вашите постижения. Изненадващо ще ви направят предложение за нова работа, но не се радвайте прибързано и не давайте положителен отговор. Проверете дали условията ви задоволяват. През почивните дни въпреки желанието ви да творите забравете за известно време професионалните си планове, ако са свързани с начинания. На работното място завършете започнатите задачи. Новите проекти не ви носят очакваните резултати. Вашето умение да общувате и оптимизмът ви ще ви    донесат признание. В личен план ви грозят проблеми. Не са изключени непредвидени разходи, породени от исканията на вашите близки и заради неподходящи запознанства с неподходящи хора. Те са преценили, че ако ви злепоставят, вашите неприятели ще ги възнаградят. Не планирайте срещи и важни разговори по финансови въпроси.

ВОДОЛЕЙ
От началото на периода не бягайте от запознанствата, но нека бъдат с мярка и по ваше желание. Задълбочете се върху най-важните си служебни задачи. Проведете планираните срещи. Очаквайте приходи от завършена работа. Не се захващайте с нови задачи, които са от значение за вашият служебен авторитет. Ще бъдат неочаквано проблемни. Недоволството на вашите колеги ще ви ядоса, но е добре да овладеете агресията си, за да не си навредите сами. Не променяйте убежденията си заради странично влияние. Оценявайте правилно всичко, което става около вас. Не губете решителността си. Представете идеите си и ще получите подкрепа за тяхното осъществяване. Препятствията са временни и са свързани преди всичко с материалното ви състояние. През почивните дни използвайте възможността да се освободите от песимизма си и обзелите ви страхове, че ви мамят. Поставете началото на новите си задачи, които скоро ще ви донесат признание и добра печалба. Можете да уговорите нови сделки, ако сте умерени и търпеливи. Бъдете сдържани при разговори с непознати. Премълчавайте, дори и да сте в правото си. Ще имате яснота как да постигнете главната си цел, а успехът ви съпътства, ако сте обмислили как да осъществите плановете си, а не действате рисковано. Не обсъждайте с никого намеренията си.

РИБИ
Втората половина на месеца ви изненадва с трудности, породени от ваши грешки и от пропуски на колегите ви. Те ще променят изцяло намеренията ви, но може неочаквано да извлечете и полза за себе си. Отложете деловите си срещи и се заемете с текущите си задължения. Плановете ви ще се осъществят по-добре от вашите очаквания и без пряката ви намеса. Подгответе документите, които искате да поднесете за подпис. Поставете ново начало, но без да избързвате. Бъдете търпеливи и не предизвиквайте конфликти. Не пътувайте и не налагайте мнението си. Не разчитайте на помощ.  Недоразумения в отношенията с партньорите ви изнервят. В края на периода сте щастливи  заради неочаквани приходи. Не бързайте да ги влагате в покупки или в нова дейност. Скоро ще съжалите, че сте избързали. През почивните дни ще научите за приходи, които също отдавна очаквате. И на работното място и у дома не налагайте волята си с инат и агресия. Търпението ще ви донесе повече полза от прибързаността. Общуването с непознати хора ще ви зарадва с ново запознанство обещаващо делово сътрудничество. Пригответе се за преодолими трудности, като запазите спокойствие и проявите непреклонност в мнението си. Ще завършите започнатото. Избягвайте запознанствата.

ВЛИЯНИЕ НА ЛУНАТА ЗА ПЕРИОДА 16.04 – 30.04.2024 Г.
Луна в Лъв – забранени са операциите на сърцето, кръста и диафрагмата.
Луна в Дева – забранени са операциите на панкреаса, стомаха, жлъчката, черния дроб и далака и процедурите за премахване на тлъстини от коремната стена, заради бавното зарастване на тъканите.
Луна във Везни – забранени са операциите на бъбреците и пикочния мехур, а също на бедрата, включително и процедурите за изсмукване на мазнини.
Луна в Скорпион – забранени са операциите на половите органи, на простата при мъжете, на матката и за премахване на кисти при жените, забранени са абортите и операциите на яйчниците.
Луна в Стрелец – забранени са операциите на черния дроб, също и свързани с донорство на органи, които може да не бъдат приети от трансплантирания пациент. Забранени са ваденето и лечението на зъби.
Луна в Козирог – забранени са операциите на костите, ставите, ваденето и лечението на зъби.
Луна във Водолей – забранени са операциите на сухожилията, вените, очите, на апендикса.

Чуйте астрохороскопа на Алена тук: