Те успяват да сбъднат мечтата си да опознават света, докато пътуват на автостоп. Така изминават над 100 000 км. през 30 държави в рамките на 4 години. Това е историята на пътешествениците Маргарита и Цветин Шущаркови от „Вълшебния керван“, които ни гостуват в рубриката „Българи с посока: По пътя на една мечта“. Техните вълнуващи приключения са събрани в новата им книга „Палецът на свободата“, която публикуват със собствени средства. Изданието ще ви накара да пресъхнете от жажда в иранските пустини, да настръхнете от ужас в сепаратистките региони на южен Пакистан, докато ви ескортира военна полиция, да онемеете пред извънземната красота на Каракорум, докато стопирате по най-страшния планински път на земята, да се изгубите сред тантрични будистки манастири в Хималаите и да преоткриете дълбините на мистична Индия.

В рубриката “Българи с посока“ посрещаме българи успели да реализират идеите си и да постигнат мечтата си. Гостите ни разказват личните си истории, с които често доказват, че с желание и много работа можеш да успееш. Рубриката е свързана с предаването "Фермата" в ефира на bTV, като представя своят прочит на основните мотиви, заложени във формата.

Маргарита и Цветин са хора, на чиято страна е късметът да осъществяват своите блянове и копнежи. Пътешествениците търсят едно по-дълбоко разбиране на религията, културата и историята на Индийския субконтинент. Те признават, че пътуването е променило вътрешния им свят по необратим начин.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов: