Литературна вечер в подкрепа на световноизвестния британски писател Салман Рушди, ранен при атентат на 12 август 2022 г. в щата Ню Йорк, ще се проведе днес, 23 август от 18.00 часа на площад "Славейков" №4 (пред сградата на Столичната библиотека).

В момента в редица държави по света се провеждат писателски инициативи, които заявявят категоричното „Не!” на ислямския фундаментализъм, „Не!” на терора спрямо свободното слово, „Не!” на опита за убийство на един от най-изтъкнатите съвременни писатели – Нобелов лауреат.

Българските писатели се присъединяват към общия глас в подкрепа на Салман Рушди. По предложение на Здравка Евтимова – председател на Българския П.Е.Н.-център (Poets, Essayists, Novelists), с партньорството на Столична библиотека, литературният рецитал ще включва поезия, есеистика, кратка проза, импровизирани словесни и видео послания.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с писателката, журналист и д-р Анжела Димчева, член на УС на Българския П.Е.Н. център, който организира събитието с подкрепата на Столичната библиотека: