БЧК изпрати 4 камиона хуманитарна помощ за пострадалите от конфликта в Украйна. Това каза в ефира на bTV Radio Ясен Сливенски, директор на „Дирекция мениджмънт на бедствията“ при БЧК.

 За нуждите на пострадалото население Българският Червен кръст е изпратил 2 камиона с топли дрехи, завивки, зимни обувки, спално бельо и хигиенни материали, които са част от даренията на граждани и фирми по Националната благотворителна кампания на организацията. Други 2 камиона с хуманитарна помощ, включваща одеяла, комплекти спално бельо и възглавници от Бедствения резерв на БЧК за 2000 души, са предоставени чрез Механизма за Гражданска защита на Европейския съюз. Събирането на дарения продължава.

 „Нови детски топли дрехи, памперси, мокри кърпи, хигиенни материали, пасти за зъби, шампоани, завивки“, са сред необходимите неща по думите на Ясен Сливенски.

До 9 часа тази сутрин по дарителската сметка на БЧК са постъпили 593 690 лв.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Ясен Сливенски.

Всеки, който желае да дари 1 лв. като изпрати sms на кратък номер 1466 или по банков път на следната банкова сметка в лв.:

БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД

BG23UNCR76301077778563

UNCRBGSF

(За пострадалите от конфликта в Украйна)

 bTV Radio Group и Български Червен кръст отново обединяват усилия – този път в помощ на пострадалото население в Украйна. Във връзка с нарастващите нужди, призивите за осигуряване на помощ на засегнатите цивилни граждани от кризата в Украйна и по молба на Украинския Червен кръст, считано от 27-и февруари 2022г. към всички областни центрове на БЧК са сформирани доброволчески екипи за набиране на дарения.

---

Снимки: Facebook/ Български Червен кръст