Предстои еднодневният безплатен семинар – Teen Power: Промени животът си за 6 часа, който ще се проведе на 5 юни (събота) от 11 – 17 ч. в сградата на Международно Висше Бизнес Училище с адрес: гр. София, ул. Винсент ван Гог 7. Събитието ще  подкрепи децата в тийнейджърска възраст и ще ги мотивира да се развиват, да мечтаят смело и да се стремят към своите цели, въпреки предизвикателствата на времето, в което живеят днес – на дистанционно обучение и социална изолация.

„Младите хора са планетата, която трябва да запазим“, заяви в ефира на bTV radio идейният инициатор на проявата Веселина Радкова. “Трябва да открием в тези нови предизвикателства красивата и хубавата страна на живота“, допълни тя. Teen Power предлага микс от споделяне, забавления, активности, музика, изненади, томболи, награди, както и „интересни и забавни лекции, а не нравоучителни“, уточнява Радкова, която е и автор на учебни помагала и основател на образователна група „Светлина". Според нея, „новите деца и поколения са много по-активни и мислещи… Малките деца имат невероятна информация, нашата грижа е да запазим творчеството, красотата, въпреки апатията. Като човек, който 40 години се занимава с образование, тези месеци бяха тежки. Не съм си представяла , че момент в живота ми, в който ще кажа „не идвайте на училище“ . Децата искат да учат, да спортуват, да правят различни неща. Децата четат книги и има млади хора, които прочитат по 50 книги на година. Надявам се това да бъде устойчиво напред във времето, подчерта Веселина Радкова.

Teen Power включва участието на общо 14 лектора, разпределени в три модула – Моята професия, Емоции и осъзнатост, и Силата на човешкия потенциал.

Сред тях е влогърът, кинорежисьор и дигитален водещ на „България търси талант“ по BTV, Крис Захариев, който е и създател на проекта „Да се изгубиш нарочно“. „Винаги се стремя да намирам любопитното във всичко, което се случва около мен“, сподели той. Захариев, който завършва кинорежисура в НАТФИЗ признава, че „първите ми стъпки в това да ставам влогър бяха докато бях тийнедйжър в гимназията. Гледах други влогъри и ми хрумваха идеи за приклрючения, социални каузи и проекти, водени от младежи. Един ден реших да пробвам със стара камера на нашите и неочаквано започнах да правя влогове. Сега много хора ги споделят и се мотивират“. Според Крис Захариев, „страхът от неуспеха сред младите е водещ.  Предпочитам да живея живота си пробвал и да се проваля, отколкото да живея и да мисля какво би било, ако бях пробвал.Бих насърчил младите хора да преследват мечтите си“.

Цялото интервю на Георги Митов с Веселина Радкова и Крис Захариев чуйте в звуковия файл.

Освен Крис Захариев, в Teen Power са поканени интересни личности и примери за младите хора от реалния живот:

 • Иван и Андрей, тв водещи и продуценти, създателите на платформата „Bulgaria Wants You“ и проекта „ДНК“
 • Павек Колев и Ицака, двама от най-добрите content creator-и и стриймъри в България
 • Белослава Хинова, най-успелият български модел
 • Михаил Стефанов, основател на Академията за тийнейджъри „Mини мишини“
 • Руслан Летейски, който само на 22 години разработва собствен плъгин - Checkout X и създава своята „компания за милиони“
 • Христо Тенчев, собственик на XS Software и СофтУни Светлина
 • Валентина Каролева, актриса с главна роля във филма „Доза щастие“ и актьорът Алекс Алексиев от „Откраднат живот“
 • Филип Лхамсурен, един от тримата в света, прекосили Амазония сами
 • Биляна Савова, графичен дизайнер и създател на програмата „Plan to be” и “8for8” и други.

Модератори на събитието ще бъдат тийнейджърите Симона Станева от СофтУни Светлина и Юлиан Караджов от тийн платформата Teen Station, автор и водещ на един от най-слушаните в БГ podcast-и от А до Я.

Освен срещите с тези невероятни личности, децата ще могат да се забавляват и с куп интересни активности извън залата в chill зоната на Teen Power:

 • Графити демонстрация, в която JahOne - един забележителен творец и артист, ще покаже на живо магията на своето изкуство
 • Скейт корнър, в който Тодор Харизанов, един от най-добрите скейтъри и про райдъри в България ще демонстрира лично какво означава да владееш скейта;
 • А с любезното съдействие на „Дартс Републик“, всеки желаещ, ще може да провери своите умения по точност и координация;

Teen Power е предназначен за децата в тийнейджърска възраст (7-12 клас), а участието в събитието е напълно безплатно. Необходима е единствено регистрация в сайта – www.teenpower.bg. Местата са ограничени, но е предвидено излъчване на живо на събитието онлайн в teenpower.bg в деня на събитието – 5 юни 2021г.