Едни от най-изявените български боулинг състезатели ще проведат серия от безплатни тренировки по боулинг в MegaXtreme Bowling в JoyStation в столичния „Студентски град“. Събитието е за деца и младежи на възраст от 8 до 18 години.

„Боулингът развива изключително много тактическото мислене, тъй като всяка една топка, която мине по пистата променя нейната характеристика. Всеки следващ удар се играе все едно при различни условия. Трябва критическо и  тактическо мислене. Освен това голяма част от състезанията през годината имат отборен характер, където се изграждат дисциплина, отборен дух, сплотеност и лидерски качества. Много всестранно развива не само физическата игра, но и психическите умения у младежите“,  сподели за bTV Radio председателят на Управителния съвет на Българската Боулинг Федерация Радослав Тенчев.

Професионалните състезатели ще разкрият защо пистите трябва да се покриват със специално масло и защо всеки състезател трябва да има персонална топка. Само в „Уикенда за боулинг шампиони“ гостите ще могат да видят как дрилър пробива дупки на топка за боулинг, така че те да пасват точно на размера на пръстите на състезателя. Боулърите ще покажат различни техники за игра, участниците ще могат да изиграят по няколко игри напълно безплатно.

„Уикендът за боулинг шампиони“ започва на 03 юли от 10.00ч. Всеки професионален състезател ще проведе по 3 групови тренировки с начални часове съответно: 10.00ч., 12.00ч. и 14.00ч. Всички желаещи да се включат трябва да  се запишат на e-mail: [email protected]