Иван Кристоф, по-известен като “Човекът паяк”, ще се впусне в поредното предизвикателство, за да атакува книгата на рекордите „Гинес“ . Дестинацията, която е избрал за тази цел, е Дубай. „Подготвям нова серия от екстремни тренировки за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и в момента сме в комуникация с екипа на Guinness World Records, които се свързаха с мен за намеренията ми да поставя световен рекорд за Гинес в Дубай, който дори на място са се излъчва както на живо, ако се проведе по време на Експо 2020 Дубай, така и ако се проведе над Българския или Канадския павилион на изложението, тъй като съм гражданин и на двете държави. Това е един особен бонус за нас, българите, защото така ще направим хеттрик с първия по рода си мулти национален рекорд за три държави: България, Канада и Обединените арабски емирства“, споделя Кристоф. Той възнамерява да постави рекорда, като бъде изложен на максимална турбуленция в състояние на вертикална скорост /Vertical Velocity/. 

Успоредно с подготовката си за рекорд, “Човекът паяк” обучава децата на реакция в екстремни ситуации в столичния квартал „Бъкстон“. В неговата академия той използва метода на образованието чрез забавлението /„edutainment“/, „за да ги предизвикаме да бъдат в такива интересни неща, че сами да търсят полезното, ползотворното“, заяви Кристоф в ефира на bTV Radio. „Искам да създам перфектните условия, за да предразположа децата. Взимаме специални очила за виртуална реалност, с които да привличаме  малките и да им показваме нов свят, за да искат да се обучават и да стимулират и други деца да го правят“, посочи той. „От малки да ги научим да бъдат големи и да се научат на отговорност. Сега дори за възрастните това е трудно“, каза той. “Човекът паяк” се стреми да създаде тренировъчна база у нас, като поставяйки световния  рекорд във въздуха, летейки в условията на турбуленция, ще демонстрира на живо как ще бъде обучаван „спасителя на бъдещето“. „България навършва 30 години дипломатически отношения с ОАЕ. Идеята е да поднесем рекорда по уникален начин и България да бъде асоциирана в света като иновация, а не само да се показва тракийско злато“, подчерта Кристоф.

Уменията и способностите на българина допринасят за развитието на въздушното спасяване от високи, супер високи и мега високи сгради в Дубай, организирането на Helicopter Extreme Aerial Response Techniques в Дубай и развитието на ХЕМС в България. Кристоф се включва и в тестове с най-модерната и олекотена система за подаване на допълнителен кислород при провеждането на екстремни височинно-въжени операции, които ще бъдат демонстрират по време на новата серия от Световни рекорди за България и ОАЕ в Дубай.

Още за организацията, екипировката и адреналина, чуйте от интервюто на Георги Митов с Иван Кристоф-“Човекът паяк”: