Известни личности застанаха зад каузата на млад лекар, който се опитва да възстанови доскоро затвореното неврологично отделение във видинската болница. Допреди идването му пациентите с инсулт са извозвани до Лом, Монтана или София, което увеличава риска им от инвалидизация и смърт. Отделението е важно за цялата област, а доктор Благоев прекарва не часове, а дни там, за да го спаси. Много негови пациенти, техните близки и известни личности застанаха зад неговата кауза. Сред тях е и авторката на „Лейди Гергана“ Цветелина Цветкова.

„Аз съм от Видин. Баща ми в момента живее там. Смятам, че това е мой дълг, защото знам и как изглежда видинската болница и какво се случва там и това е недопустимо. Тя то много време е в окаяно състояние. Доколкото знам лекарите са възрастни и има абсолютно реален шанс след 5 години да няма никакви лекари. Просто този човек не бива да го изпускаме в никакъв случай. Трябва да знае, че не е сам. Ако повече хора се включат и това отделение проработи, то може някой друг млад лекар да се върне във Видин и да подаде ръка на д-р Благоев“, казва Цветелина

Според нея доброто заразява и се надява повече хора да обърнат внимание на проблема и да помогнат.

Чуйте цялото интервю с Цветелина Цветкова в предаването "За града".

До момента каузата е подкрепена от актьорите Параскева Джукелова, Радина Кърджилова, Деян Донков, Юлиян Петров, Ники Станоев, както и колегата ни Диана Любенова. Със своите гласове те отправят призив за подкрепа към доктор Благоев и каузата му.

Близки на пациенти, чийто живот той е спасил инициират дарителска кампания. Отделението има вече открита дарителска сметка. Събраните средства ще бъдат използвани за закупуване на така необходимите за отделението медицински уреди – доплер и ЕКГ– уреди за  ранна диагностика и оценка на риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания с цел предпазване от по-нататъшни усложнения, както и за подобряване на болничната среда в отделението.

Желаещите да дарят могат да направят това на посочената сметка:

МБАЛ "СВЕТА ПЕТКА"АД ВИДИН
ВИДИН 3700 "ЦАР
 СИМЕОН ВЕЛИКИ" 119
КЛИЕНТСКИ
 НОМЕР: F11035
БУЛСТАТ/ЕГН/ЛНЧ: 105515902
БАНКОВА
 СМЕТКА: ЦКБ АД Клон Видин
IBAN: BG76 CECB 9790 10F1 1035 05
BIC: CECBBGSF