Датата 27 юли 2022г. ще бъде запомнена от почитателите на съвременната българска поп сцена. За първи път заедно Дара Екимова и ALMA се раздадоха под светлините на прожекторите на Кино Cabana в парка на НДК.
Двете млади певици представиха уникални акустични версии на своите хитове и любими световни парчета, съпроводени от музикантите Пламен Денчев, Стойчо Стоянов, Стю Иванов и Алекс Христов.

Близка среща на приятели, почти на четири очи. Това усещане придадоха песните на ALMA, която първа надникна в душата на публиката. Лиричните и проникновени изпълнения бяха аранжирани по нов и неочакван начин, достоен да задоволи и най-претенциозния музикален вкус. Виолончелистката Магдалена Петрович допринесе майсторски за дълбочината в звука на акомпаниращия ансамбъл. ALMA бе откровена с публиката, като постепенно я запознаваше със своя интимен музикален свят. Вълнението и силните аплодисменти накараха младата музикална надежда да повтори един от хитовете си, който се радваше на новия си звуков облик с етно-латино привкус. ALMA показа личния си почерк в любимите й песни на Били Айлиш, Бритни Спиърс и др.

Снимка: Николай Лазаров

Дара Eкимова заложи на емоционалността. Очарователната фурия овладя бързо и професионално своите движения на сцената, след първоначалния адреналин в интерпретацията на „Война”. Непрекъснатото общуване на Дара с публиката бе печелившата карта, която умело използва талантливата дъщеря на Дими от „Сленг”. Тя неслучайно отдаде почит на баща си, който без време си отиде от този свят, като му посвети няколко емблематични изпълнения от репертоара на групата. Гостите на концерта запяха „Мой свят” и изразиха подкрепата си със светлини от мобилните телефони, които за кратко превърнаха Кино Cabana в своеобразен храм. Дара едвам сдържа сълзите си с думите: „Въпреки че тези хора ги няма, те сякаш са сред нас”. Въздействащото и емоционално признание срещна одобрението на почитателите, които я отрупаха с „много шум”. Впоследствие, „До последен дъх” и „Бягам” доведоха до екстаз публиката, която танцуваше лудо до финала на изявата.

Снимка: Николай Лазаров

Поканата на Дара Екимова към ALMA да се качи на сцената беше дългоочакваният момент за всички. Симбиозата във вокално отношение между двете певици обещава сериозно индивидуално, но и съвместно развитие. което вероятно ще се случи в бъдеще. Пожелаваме им го от сърце!