Дара Екимова ще представи авторските си песни, превърнали се в хитове, „Война“, „Бягам“, „Последен дъх“ на концерт от 21 ч. в бар „Петък“. Вратите отварят в 20 ч.

„Най-много ще се радвам хората да дойдат и заедно да празнуваме музиката, да си направим много красива четвъртък вечер!“ – покани ни тя в интервю по bTV Radio и каза, че ще има изненади. На сцената с Дара Екимова ще бъдат Пламен Денчев – клавишни, Стоян Бозов – китара, Ник Николаев – барабани, както и двама специални гости. За първи път ще чуем три нови песни на вокалистката, а две от тях са със специални гости – Прея и Тино.

„Щастлива съм, че мога да пиша и да се вдъхновявам от това, което ми се случва. Ако в този мой житейски път и други хора успяват да се намерят в музиката ми, това би било страхотно. Има смисъл да правим нещата не само заради себе си.“ – каза Дара Екимова, винаги съвършена в подготовката на песните и видеата към тях. Прецизността тя споделя, че ѝ е заложена, но към нея е и задължена от професионалистите, с които работи. Бойко Щонов, Искрен Тончев – Искрата, изрежда ги тя.

„Уча се от тези хора, те са страхотни професионалисти, те са ме научили на прецизност и на естетика. Всеки от нас е вложил в песните ми част от себе си и като артист съм продукт на симбиоза от различни светове. Това е супер красиво и съм много благодарна, че мога да работя с тези хора. Да, не отстъпвам, следя детайлите, безкомпромисна съм и съм критична, но не повече към другите, отколкото съм към себе си.“ – описа подхода си към музиката Дара Екимова.

„После ще му мислиш“ е озаглавен следващият сингъл, който тя ще изпее на концерта утре. Тогава ще прозвучат и новите ѝ песни с Прея и Тино. „Те са много специални за мен. И с двамата имам приятелство, за което съм много щастлива. Всеки от тях ме е научил на немалко неща и е развил света ми. И двамата са вдъхновители за написването на мои песни. Те ще дойдат утре и ще греят със собствената си светлина, която е супер ярка. Ще е удоволствие да съм с тях на сцената!“ – разкри още за предстоящото събитие Дара Екимова.

В краткосвирещия албум, който ще излезе през ноември, ще влязат тези три песни, „Бягам“ и една, която е специална изненада.

Интервю на Светослав Николов: