„През последните седмици зелените сертификати допринесоха за по-малък брой посетители. Очакваме повече клиенти да се възползват от офертите днес“. Това заяви в ефира на bTV Radio зам.председателя на Българската асоциация на ритейл центровете Димитър Кехайов. „Браншът страда, тъй като малко хора притежават зелени сертификати“, допълни той. По думите му, човекопотокът се подобрява в събота и неделя, но търговците предоставят повече атрактивни оферти в днешния „Черен петък“.

Относно голямото пазаруване, Кехайов потвърди, че „всички мерки, които е необходимо да бъдат взети в търговските центрове, са взети. Те са изключително сигурни места. Има достатъчно персонал, на всяка крачка има дезинфектанти, има съобщения от високоговорителите за спазването на мерките  и отделни входове и изходи“. Според него, се увеличава  процента на служителите в отделните магазини, които се ваксинират. „Неваксинираните влизат с необходимите тестове. Бързи антигенни тестове се правят на входовете на всички молове“, каза той.

Димитър Кехайов сподели, че „сме предпазливи и очакваме по-добри резултати през декември. Миналият декември бяхме затворени, но тази година сме оптимистично настроени“. Той коментира, че „моловете са единствените икономически обекти в държавата, които не получиха никаква помощ от правителството“. Сред проблемите на търговските центрове е премахването на таксата за намаление на битовите отпадъци, за чието настояване все още няма отговор от институциите.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов със зам.председателя на Българската асоциация на ритейл центровете Димитър Кехайов: