След като през миналото лято ни завладя с парчето „Още нещо“, сега Димитрия Николова- DIMI е готова с втория сингъл „Мi amor“ /на български „Моя любов“/. Заглавието е испаноезично, но „абсолютно всеки знае неговото значение, дори и да не говори испански“, сподели 17-годишната певица по време на музикалната премиера в ефира на bTV radio. „Тази песен не съм преживяла лично, въпреки че успях да вляза в текста, да го усетя, защото беше адски красив. Благодаря на моя екип Torino&Pashata, които се погрижиха за неговото написване! Смятам, че трябва да се правят песен, в които всеки може да се припознае в нея“, подчертава талантливата DIMI.

На 4-5 годишна възраст тя започва да пее в хор, а впоследствие се обучава индивидуално при вокалните педагози Георги Симеонов JJ и Румяна Иванова. Свири на пиано от 1 година. Възпитаничката на Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив изучава испански, руски, английски и италиански език, но се колебае кой от тях е най-музикален. „Засега ще се концентрирам върху испанския“, признава младата изпълнителка. Въпреки че повечето нейни връстници на сцената  се опитват да пробият с песен на чужд език, тя е убедена, че първо трябва да започнеш да пееш на роден език.

Българската Камила Кабейо, както често я описват медиите, харесва актуалните латинозвезди като Малума,  JJ Balvin и др. За клипа на летния й хит от 2020г. „Още нещо“ е посещавала уроци по латинотанци. В момента се подготвя италиански текст в ремикса на „Още нещо“, който ще излезе през май паралелно в Италия и България. В него DIMI си партнира с италианската хип-хоп сензация Джото Босколо, който е ученик на идейния инициатор на дуета-  доц. Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано.

Димитрия Николова- DIMI не е непозната за италианската публика Младата българка бе поканена за участие в младежкия раздел на авторитетния конкурс „Сан Ремо“, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи  за участие в тийнсериал на NETFLIX.

Следващата й цел е журналистиката, а мечтата й е за собствено предаване. Сега работи над проект с онлайн телевизия, в която предвижда интервюта по видеочат. „Трябва да имаш добър изказ, да си малко или много нахален, да бъдеш много комуникативен и да имаш богат речник. Интелигентният хумор е едно от най-важните неща, които трябва да притежаваш“, описва DIMI своята представа за качествата в журналистическата професия.

Какво още сподели Димитрия Николова- DIMI в интервюто на Георги Митов ще чуете в звуковия файл: