Иво Нинов, известен и като Германеца, е една от най-колоритните личности по нашите географски ширини. Пътешественик, откривател, мечтател, спортист, идеалист и какво ли още не, летящият Иво впечатлява с истинско богатство от шантави истории и зашеметяващи разкази от своите безспирни околосветски обиколки. Тази вечер, 30 март, от 19.15ч. в кино „Люмиер“ той ще сподели част от вълнуващите си приключения пред посетителите на „Дни на предизвикателствата“.

За своите „30 години живот в бързата лента“, той е научил, че „географското място е било специално, но никога най-важното. Хората са по-важни, защото сме споделяли тези приключения“.

По думите му, „когато влезе в нецивилизования, примамките на Западния свят са много атрактивни“. Пред bTV Radio Нинов заяви, че „будизмът е философия, а останалите са религии. Той не ни обещава нищо след смъртта. Той ни учи да сме тук и сега“.

Сред екстремните му преживявания е пътешествието с мотоциклети до Мустанг, Ладак, Китай, Пакистан с пресичане на най-опасните и високи пътища на света до 5900м. Друга атрактивна дестинация е Латинска Америка, където изкачване най- високия действащ вулкан Котопакси 5800м. и най-отдалечената точка от центъра на Земята Чимборасо 6300м. „До 1890г. хората са считали, че Еверест е най-високата точка на планетата, но погледнато от центъра на Земята вулканът Чимборасо е с 2 км. по-висок, тъй като Земята има по-сплескана форма“, уточни Иво Нинов. „Преоткрих България. Планове имам. Искам да прекарам още време в Латинска Америка. Искам да обиколя Черно море с мотоциклет, но заради политическата обстановка може да не стане“, посочи той.

 

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с Иво Нинов в звуковия файл: