Изключителни, смели, провокативни, вдъхновяващи, красиви, енергични и направо фантастични са талантите в осмия сезон на „България търси талант“ по bTV. Началото е с първи специален епизод на 14 февруари от 20 ч. То ще бъде дадено от грандиозен, ефектен, музикално-танцувален поздрав с участието на колоритни участници и от изминали сезони, а доброто настроение ще залее всички още с първите минути. „Според мен това е най-интересният формат в телевизионния ефир. Там работят големи професионалисти и горят в това, което правят. Личи си и е много хубаво!“ – коментира членът на журито Евелин Костова в интервю по bTV Radio.

Какво е приятното и трудното? „Приятното е, че ние сме тези, от които всички крият тайни. Не знаем нищо до последно. Тази тайнственост е магична. Трудното е да свикнеш с новата роля. Благодарение на добрия екип се напаснахме и успяхме да поемем заедно напред.“ – добави тя. Талантите оценяват още Катето Евро, Николаос Цитиридис и проф. Тодор Кантарджиев. „Много ни е приятно заедно, много бързо се сприятелихме.“ – посочва за колегите Евелин Костова. „Талантът се усеща веднага. Търсим комплексност – изпълнението да е перфектно от всички гледни точки, да те докосне.“ – коментира тя като оценител.

„България търси талант“ е и забавление, и стимул. Форматът ни насърчава да потърсим таланта в себе си, да го развием, да го изявим и да даваме на света чрез него. „Когато човек вижда хора със сходни таланти, които изявяват себе си, може би си казва: и аз мога, защо да не опитам. Хората са готови да предизвикат себе си, да се преоткрият и да потърсят нещо ново, което е ценно за всеки един и за света.“ – очертава перспективите Евелин Костова.

Пълна палитра от емоции и най-неочаквани таланти ще предизвикат журито да се впусне в шеметно натискане на бутони от всички цветове още в понеделник. А един от талантите толкова силно ще успее да развълнува четиримата, че ще бъде натиснат и първият Златен бутон. В епизода ще бъде демонстриран един наистина уникален талант, какъвто едва ли някой подозира, че съществува и, разбира се, той ще предизвика пълно изумление у всички. По същия начин ще въздействат на публиката и двама влюбени, които навръх 14 февруари ще изпълнят за първи път заедно изящен, красив и спиращ дъха номер – олицетворение на любовта помежду им. С неочаквани таланти в епизода ще блеснат още млад красавец, сериозен музикант на крехка възраст, анонимен участник, с който само проф. Кантарджиев ще установи контакт, младежи с кауза от клуб по паркур и много други. Котка с артистичното име Моцарт ще разтопи котколюбеца в журито Николаос Цитиридис, а професор Кантарджиев ще получи неочакван урок по … гайда. Дали и как ще се справи той – зрителите ще разберем на 14 февруари от 20 ч. по bTV.

Наградата от 50 хиляди лева и титлата „Талант на България“ очакват своя нов притежател. Водещи на шоуто ще са винаги усмихнатите и предизвикващи усмивки Сашо Кадиев и Дани Петканов, а дигиталните епизоди отново ще води Крис Захариев. Новият сезон на най-успешното и популярно шоу за таланти в света с издания в над 70 държави обещава уникално съдържание и отлично настроение за зрителите на bTV през пролетта. Актуални новини за шоуто следете на talent.btv.bg и всички платформи на bTV Media Group. След специалния епизод на 14 февруари, шоуто ще продължи да се излъчва всяка неделя от 20:00 ч. по bTV.

Интервю на Светослав Николов: