Граждани от ж.к Мусагеница обединяват усилията си в полза на пострадалите във връзка с бедствените наводнения в западната част на община Карлово - с. Богдан, с. Слатина, с. Каравелово, с. Войнягово, с. Столетово, с. Розино, с. Христо Даново и с. Дъбене.

В Народно читалище "Елин Пелин- Мусагеница 2016" всеки може да дари пакетирана храна с дълъг срок на годност (ориз, брашно, спагети/макарони/фиде, леща, боб, захар, сол, олио, подправки, консерви), минерална вода, сапуни, прах за пране, перилни препарати, обезмаслители, веро и други хигиенни материали. Помощите за пострадалите ни сънародници се събират между 09:00 и 20:00 ч.

"Най-малко са почистващите препарати, но каквото може да се дари, е добре дошло", коментира в ефира на bTV Radio инициаторът Кристиян Тодоров. "Посланието е, че винаги трябва да си помагаме", каза той.

Акцията продължава до 15-16 септември 2022г., като събраните дарения ще бъдат спедирани с бус напълно безплатно.

"За момента ще се спрем до тези неща, докато населените места се изчистят, а след това отново заедно с всички ще се опитаме да помогнем и със строителни материали, мебели, черна и бяла техника", сподели Кристиян Тодоров. "Нека координаторите от селата да съобщят кога ще бъдат необходими", добави той.

Чуйте цялото интервю на Георги Митов с Кристиян Тодоров от гражданската онлайн общност Ж.К. „Мусагеница“, разположено в звуковия файл: