ОВЕН

Втората половина на месеца ви обещава успехът да е с вас през целия период, ако не го отдалечите сами.  Меркурий е директен от 18.01. на обед. Всички ваши действия, свързани с печелене на пари, няма да ви задоволят. Проявете гъвкавост и си наложете търпение. Срещате трудности, които сте в състояние да преодолеете и да се справите със задълженията си, но бъдете предпазливи и не се поддавайте на увещания да инвестирате в неясен страничен проект. Неприятните срещи ви изнервят. Не провеждайте делови разговори без подготовка и не настоявайте за промени, ако вашите колеги не ги одобряват. Здравето ви е отлично. Избягвайте концентратите. Не допускайте конфликт с брачната половинка да ви съсипе дните и настроението. Нова любовна връзка ще ви създаде проблеми, ако не сте приключили със старата или сте семейни.

 ТЕЛЕЦ

През втората половина на месеца обърнете внимание на препятствията по пътя си, защото те са предупреждение, за да не отиде трудът ви на вятъра. Не пътувайте!  Промените са във ваша полза. Меркурий преминава в директното си движение на 18 януари на обед. Не пилейте времето си в разговори с непознати хора, които ви досаждат. Не уговаряйте  кредити от банкови институции, защото имате достатъчно средства, за вашите проекти. Заради нови отговорности, ви съветвам да сте двойно по-прозорливи, предвидливи и разумни. Всички, които се надяват на чудеса в очакване да им поднесат печалба, без да са работили, ще се провалят. Здравето ви е стабилно. Въздържайте се от всичко, което ви вреди. Не пропускайте да се приберете по-рано, за да имате време и за любимите си хора. Несемейните ще срещнат голямата си любов

       БЛИЗНАЦИ

От първия ден на втората половина на месеца очаквайте делови предложения, чрез които ще се доберете до значими бъдещи финансови постъпления, особено при приключващото ретроградно движение на Меркурий. Периодът е благоприятен за всички, които се занимават със застрахователен бизнес. Проведете планираните разговори, особено след обед на 18.01 когато Меркурий вече преминава в директното си движение.  Решителността ви помага да се справите със задълженията си, въпреки забавянето и недоволството на вашите началници. Общуването с тях е затруднено. Пазете се от негативно влияние на ваши колеги и познати.  Здравето ви е нестабилно. Склонни сте към депресивни състояния. Не се лишавайте от възможността да отидете на вечеря с любимите си хора. Очаквайте романтични запознанства, но внимавайте да не сринат брака ви, ако сте семейни.

 РАК

През втората половина на януари  ще се справите със задачите си, ако сте търпеливи и най-вече отговорни. Не допускайте провал в начинанията, въпреки че Меркурий преминава в своето директно движение. Време е да отворите нова страница по отношение на финансовите си дела. Засиленият ви стремеж към материални придобивки превръща хората около вас във ваши врагове, само защото прекалявате с изискванията и хвалбите си. Бъдете сдържани в отношенията си с тях и не допускайте ненужни обяснения.  Ще се справите с трудностите и проблемите с помощта на делови партньори, които ще ви помогнат да осъзнаете собствените си възможности. Емоцията пречи на решенията ви, но  ще я овладеете. Здравето ви е отлично, ако не си създавате проблеми. В личния ви живот се налагат промени, заради липсата на доверие между вас и интимната ви половинка.

      ЛЪВ

От началото на втората половина на месеца новите запознанства са източник на приятни емоции, които ще ви заредят с добро настроение. Радват ви приходи от търговия, но само ако това е ваш основен бизнес и e съгласно повелята на Меркурий, въпреки че преминава в директното си движение. Ще ви се отрази добре пътуване. Пригответе се да преодолеете незначителни професионални трудности, които не пречат да стабилизирате финансовото си състояние. Финансови постъпления ще ви подтикнат към промени. Вземете важни решения, защото сте се оказали на кръстопът, но и сте се устремили към нов кариерен връх. Не проявявайте прибързаност. Късметът е на ваша страна, ако не се доверявате на всеки, който иска да ви бъде полезен. Здравето ви е стабилно и се чувствате в отлична форма.  Пазете се от травми и проблеми със сърцето и кръста. Вечер бъдете сред семейството си. Чувствата ви са споделени.

 ДЕВА

Във втората половина на януари променливото ви настроение заради обсебилата ви емоция може да ви обвърже с неподходящи хора. Бъдете самите себе си и не се опитвайте да подражавате на някого, за което ще ви помогне след 18-и на обед директното движение на Меркурий. Не играйте роля, за да постигнете целта си. Пътуване ви носи професионален успех. Очаквайте приходи, които са и високо признание за вашите възможности. Ще се справите с трудностите сами. Пътувайте заради уговорена делова среща. Предпазвайте се от грешки. Внимавайте да не влошите финансовото си положение заради доверчивост и желание да сте полезни. Здравето ви е стабилно. Не прекалявайте с концентратите, дори и ако сте на коктейл или парти. Пазете се от проблеми в личния живот. Не проявявайте ревността си. Не са изключени проблеми в семейството.

      ВЕЗНИ

От първите дни на втората половина на месеца не пропускайте възможността за нови полезни познанства, обещаващи ви добри приходи в недалечно бъдеще. Бъдете отговорни към служебните си задължения. Въпреки, че от 18-и на обед Меркурий е вече директен, избягвайте запознанствата. Завист заради успехите ви, бликнала във вашите неприятели, но уж приятели, няма да липсва. Не се впечатлявайте, за да си спестите ненужните разправии, които ще ви изнервят, а по-чувствителните от вас и ще се депресират. Непознати хора, които ви засипват с ласкателства, ви предлагат делово сътрудничество. Съветвам ви да го откажете без колебание. Здравето ви е все още нестабилно. Не преяждайте, за да не си спечелите някой килограм наднормено тегло. Пазете се от простуди. Бъдете внимателни с хората, които обичате. Не ги наранявайте без причина. Несемейните ще срещнат мечтаната половинка.

 СКОРПИОН

През втората половина на месеца помислете върху случилото се през предходните месеци. Говорете откровено с колегите, партньорите и близките си и изяснете причините за тяхното отдалечаване. Меркурий е директен от обед на 18-и януари, а вас ви радва известие за приходи. Натоварени сте с достатъчно отговорни задачи, които отхвърляте с лекота. В края на периода ще се почувствате уморени и отпаднали заради напрежението на работното място, въпреки това успехът ще ви споходи. Ако имате фирма или работите в сферата на частния бизнес, бъдете перфектни в документацията си.  Въпреки планираните разходи опитайте да сте пестеливи. Общуването е затруднено заради опитите ви да напътствате всички. Здравето ви е стабилно и не трябва да ви притеснява. Не търсете липсващи болки. Ще изживеете неочаквано романтично приключение, ако внимавате с новите запознанства и романтичните срещи.

       СТРЕЛЕЦ

От днес до края на месеца ви съветвам да проявите предпазливост в общуването с непознати. Тактът е задължителен. Успехът ви спохожда. Неочакван е, но ви зарежда с желание да сте дейни. Меркурий е ретрограден от 18 януари на обед, а преговорите, които провеждате, ще ви осигурят отлични приходи, но не забравяйте, че сте и обект на завист. Вместо да се притеснявате от дочутите коментари, се заемете със задълженията си. Не споделяйте плановете си, за да не се окажете измамени от неприятели  сред вашите колеги, които ви вредят с интриги, а и като ви представят в негативна светлина. Периодът е изпълнен с напрежение за околните, но и за вас.   Здравето ви е добро, ако не го съсипете с нервите си заради лошото ви настроение. Забравете за изневерите ако сте семейни. Необвързаните ще срещнат нови хора, сред които може да й чаканата половинка.

 КОЗИРОГ

През втората половина на месеца не е изключено заради непланирани покупки за дома и капризите на вашите близки да се охарчите притеснително. Не се нагърбвайте с допълнителни задачи. Рискувате да изостанете с преките си задължения, а именно те ви носят приходи. Не давайте заем, защото скоро ще съжалявате, че сте постъпили коректно с некоректни хора. Пътуванията са ползотворни, предимно деловите, особено след 18.01. когато на обед Меркурий преминава в директното си движение. Внимателно се отнасяйте към новите идеи и предложения. Не е изключено да станете обект на измама. При началото на нови проекти не бъдете самонадеяни и не споделяйте намеренията си. Обърнете внимание на здравето си. Напрежението и алкохола ви вредят. Не рискувайте и не се претоварвайте с физическа работа. Спомнете си, че трябва да отдадете дължимото внимание на вашите близки. 

 ВОДОЛЕЙ

През втората половина на януари не сте склонни да се срещате с непознати хора, чието странно поведение ви притеснява. Откажете тази среща, която може да се окаже обсебваща и да ви въвлече в бъдещи проблеми. Не пътувайте.  Няма да ви се разминат искания за финансиране, което не ви е в плановете. Завършете започнатите задачи и се включете в нов проект, който ви привлича само с нови възможности за себеизява. Въпреки че сте напрегнати и притеснени, ви доставя удоволствие да се доказвате като знаещи и можещи пред вашите колеги и партньори и успявате, а този факт ги дразни. За ваша изненада ще се окажете под покровителството на влиятелни хора и ще осъществите плановете си, които все нещо блокираше. В общуването запазете спокойствие. Въздържайте се от всичко, което може да ви навреди и да изостри хроничните ви заболявания.  Семейните отношения ще се стабилизират, ако не забравяте че не бива да търсите интимност извън дома си.

 РИБИ

От днес до края на месеца трудно ще допуснете финансови загуби, защото няма как да ви изнудят да харчите пари за ненужни покупки. Стремежът ви към финансова стабилност и свободата да избирате как да продължите професионалния си път са постижими, особено след 18 януари, заради започващото на обед директното движение на Меркурий. Вашите планове може да се объркат заради некоректното отношение на ваш колега. Вие сте тези, които е редно да блокирате опитите да нарушат спокойната ви работа. Очертават се трудности, които може да се превърнете в успех, ако не решите да мързелувате. Здравето ви е стабилно, ако не се притеснявате. Не прекалявайте с концентратите. В личен план не очаквайте спокойствие. В състояние сте да предизвикате скандал с брачната или интимната си половинка, само защото сте раздразнителни.