Светлана Тилкова - Алена представи хороскопът за месец юни в предаването "За града".

Ретрограден Меркурий от 30.05.2021 до 23.06.2021

Меркурий навлезе в поредната си, но не последна за годината ретроградност,  на 30 май, която продължава до 23 юни.

Ретроградния Меркурий повлиява в периода на обратното си движение всички, без изключение. В тази ретроградност няма нищо страховито, само предупреждение и подсещане как да успяваме в този период и какви капани от шегобиеца Меркурий да избягваме. Важно е да се знае, че за хората родени с ретрограден Меркурий в звездната си карта той дарява позитиви дори в ситуациите, които са проблемни за всички останали. Ретроградния Меркурий е добър орисник на сватбения ден, но не и когато се подписва предбрачен договор, защото ускорява развода. Не вреди на зачеването и раждането на дете, но е творец на проблеми на всеки подписан във периода на влиянието му договор, оставен без клауза за преподписване. Строг е към всичко, което вреди на самите нас, на държавата и на планетата. Спазваме ли неговите изисквания успехът е наш спътник в битието ни. 

Най-важните изисквания са да не сменяме работата си, да не правим инвестиции, да не предприемаме рисковани действия, да не купуваме скъпа техника или лека кола – лесни за спазване и ни гарантират спокойствие през следващите месеци.

МЕСЕЧЕН ХОРОСКОП ЗА ЮНИ 2021

ОВЕН

Най-важната ви задача през юни е да анализирате изминалите години и месеци, да поправите собствените си грешки, да поднесете спокойно и ясно изразени идеи на хората от вашето делово обкръжение, да наложите без словесна агресия мнението си. Припомнете си, че Меркурий е ретрограден до 23 юни. Забравете начинанията в този период, работете само обичайните си и рутинни задачи.

ТЕЛЕЦ

През юни имате възможност да наложите вижданията си и да превърнете мечтите си в реалност, но след 23-и, защото дотогава Меркурий е в ретроградното си движение. Най-важното е да завършите изостаналите задачи, за да успеете в края на месеца да поставите планираното ново начало. Ако сте предпазливи в разговор и давате умерено точната информация, ще бъдете ценени и уважавани.

БЛИЗНАЦИ

До 23 юни Меркурий, вашият управител е в ретроградното си движение, налага изнервящи ви забрани и ви носи емоции, които трудно овладявате. Въпреки това се стремите в отношенията ви да цари спокойствие и разбирателство. С повечко старание постигате компромис, ако попаднете в конфликтна ситуация. Не искате да се съобразявате с никого, но работата ви спори.

РАК

През юни ви е завладяла емоцията, която ви пречи да разсъждавате с разума си или ви подтиква да помагате, без да сте помолени за това. До 23 юни Меркурий е ретрограден, налага забрани, които са потискащи за вас, но полезни, така че не заставайте срещу себе си и срещу планетата. Завършете изостаналите задачи, приключете отношенията, които ви тежат, всичко това ви носи успех.

ЛЪВ

Имате сериозна причина да не поставяте началото на новите си проекти. Склонни сте да инвестирате на инат в начинания, въпреки че ваши колеги или партньори с право ви убеждават да ги отложите. Меркурий е ретрограден до 23 юни и забранява начинанията, вложенията в проекти, подписването на договори, смяна на работата. Спазете тези изисквания и ще си спестите загубите и бъдещите проблеми.

ДЕВА

През юни зависи от вас дали ще надмогнете егото си, което не ви позволява да се съобразявате с околните, или да го правите само когато имате лична изгода. Ако сте умерени, търпеливи, тактични и предпазливи, но най-вече компромисни, нови делови партньорства, неочаквано ще ви донесат мечтаното ново работно място или съдружие, но не пренебрегвайте ретроградното движение на Меркурий до 23 юни.

ВЕЗНИ

През юни запознанствата са много, а вие бъдете предпазливи, особено ако незнайно откъде появили се непознати ви предложат да работите заедно по техни нови проекти съвместно с ваши задгранични партньори. Меркурий е ретрограден до 23 юни и забранява всички рисковани действия и необмислени инвестиции. Вашата доверчивост е вредна и може да ви лиши от прозорливост и да се окажете измамени.

СКОРПИОН

Юни ви изненадва не само с трудностите, които имате, а и с ретроградното движение на Меркурий, което продължава до 23-и. Препоръчвам ви да започнете начинанията в делови план от 24-о число на месеца, а през предходния период изпълнявайте единствено обичайните си рутинни задачи. Вашата упоритост и амбиция да успявате в кариерата си са мощният двигател към целите ви.

СТРЕЛЕЦ

През юни ви следват очакваните и желани промени, но ви радват и неочакваните, ако може да извлечете полза за себе си. Нямате причина за притеснение при командировка зад граница, но я осъществете в края на месеца, защото до 23 юни Меркурий е ретрограден. До 23-и е във ваша полза да забравите инвестициите, начинанията или да коригирате думите си, ако сте засегнали някого.

КОЗИРОГ

Трудностите през юни са изнервящи не само защото са неочаквани и непредвидими, а и защото съвпадат с ретроградното движение на Меркурий, което продължава до 23 юни. Способни сте да ги надмогнете с помощта на вашата интуиция, която ви показва правилните действия и вярната посока. Отворете очите си за истини, които сте отказвали да приемете, но са важни за вас.

ВОДОЛЕЙ

Промените през юни изискват от вас да си наложите спокойствие. Опитайте се да разсъждавате с хладен разум, ако искате успехът да е с вас. Обичате да откликвате на желанията на другите и затова лесно ви използват, а когато прекалят и решите да спрете, не ви е лесно да ги откажете от исканията им. В личните отношения сте щастливи, особено ако при командировки вземете с вас и вашата брачна половинка.

РИБИ

Юни изисква да стабилизирате отношенията си, служебните си позиции, брака си, да внесете хармония и там, където ви се струваше невъзможно досега. Не бива да пренебрегвате ретроградното движение на Меркурий до 23 юни, когато ви е забранено да подписвате договори, да инвестирате даже във ваши проекти, да поставите ново начало, да сменяте работното място.  Задачата ви през месеца е да се научите първо да мислите, а след това да действате.