Светлана Тилкова - Алена представи хороскопът за месец май в предаването "За града".

ОВЕН

По-добре е през май да не правите големи покупки за дома и офиса, а също и да не инвестирате, ако не сте планирали начинанията предишния месец. Не се съобразявате с чувствата на околните, нито им давате шанс да поемат инициативата, а така губите тяхното доверие и подкрепата им. Преценката ви за хората, които допускате до себе си, е от значение за успеха ви.

ТЕЛЕЦ

Месецът изисква да анализирате изминалите месеци от началото на годината, да се обогатите с нови знания, за да запълните празнотите, да коригирате грешките си. Не е възможно да работите и да жънете успехи, ако не сте в хармония със себе си и със света. Ето защо е добре да не прекалявате с опитите да застанете срещу Съдбата си, особено ако имате намерение да поднесете новите си проекти и идеи.

БЛИЗНАЦИ

През май сте готови да помагате на хората, но не прекалявайте, особено ако помощта ви няма да бъде оценена, дори и поискана, защото рискувате да провалите собствените си проекти и начинания и да не се справите със задълженията си. Не бива да сте съпричастни към непознати хора, защото може да са видели във ваше лице наивници, готови да помагат.

РАК

През май имате възможност да постигнете материална стабилност, да правите инвестиции и да подписвате договори, да уговаряте сътрудничество. Не бива да харчите пари за ненужни покупки. Не ги влагайте в проект на ваши познати или приятели, за който нямате доказана гаранция, че печалбата ще е удвоена, както ви обещават. Не се обвързвайте с работата по такива проекти.

ЛЪВ

Емоцията властва над вашите отношения и над вашето поведение и ви пречи да постигате целите си, защото разумът ви не сработва, а егото и инатът ви ръководят необмислените ви действия. Рискувате да си спечелите неприятели през първите три дни на месеца и да ги превърнете в непримирими врагове. Не поставяйте ново начало, дори и ако сте го обмислили. Ако имате за какво, сторено през първите дни месеца, да поискате прошка или извинение, направете го без бавене.

ДЕВА

През май успешни начинания както в делови, така и в личен план не са изключени, ако овладеете вашата прибързаност, която ви вреди и ви пречи да постигнете набелязаните цели. Тези от вас, които са си наумили да воюват за увеличаване на приходите си, ще бъдат лишени от тях заради аспектите на Сатурн, ако са изоставили духовното и интелектуалното си развитие.

ВЕЗНИ

През май сте орисани да успявате, ако си наложите умереност и потиснете импулса си да прескачате препятствия, които е по-вероятно да се окажат непреодолими, а от падането трудно ще се възстановите. Бъдете компромисни и не допускайте ненужни спорове и разправии на работното място и в дома си, за да си спестите както служебни неприятности, така и отдалечаване на брачната ви половинка.

СКОРПИОН

Месецът позволява да се освободите от хората, с които сте изчерпали отношенията си, но е добре да не се хвърляте със завързани очи към новите делови и лични познанства. Не споделяйте плановете си. С вашите колеги не бива да влизате в спор само, защото отказват да приемат предложенията ви. Оставете ги да помислят и сами да ви кажат дали ще ви подкрепят.

СТРЕЛЕЦ

Месецът ви е труден, но не е причина за постоянната ви критика, мърморене, изисквания, докато накрая не направите така, че вашите колеги и близки да ви изолират. Няма как да създадете с магическа пръчка нови делови партньорства, а и трудно ще отсеете заслужаващите вниманието ви хора. Замислете се дали си струва да отдалечавате от себе си тези, на които разчитате.

КОЗИРОГ

Май ви изненадва с познанства, с намерение да обогатите средата си, но през тази година сте склонни да залитате в крайности – от обожание до омраза, и си печелите неприятели, прикрити под маската на приятели. Бъдете дейни и предпазливи. Не е изключено да получите предложение за съвместен бизнес с ваш колега. Приемете само ако не вреди на вашата работа и сте финансово стабилни.

ВОДОЛЕЙ

През май досадни трудности и рутинна работа ви изнервят, но бързо влизате в ритъм. Бъдете бдителни и не отхвърляйте работата и на вашите колеги само защото те си имат лични задължения и не им се работи, за което няма да ви благодарят. Само ако сте добри стратези и тактици, ще избегнете ударите отстрани и неприятностите, които ви създават завистници.

РИБИ

През май целта ви е да промените живота си, да пътувате, да предприемате промени на работното място и в семейството. Всички, които имат уредена работа зад граница, може да предприемат пътуване, а тези, които мечтаят за бизнес с други държави, могат да направят крачката към делово съдружие. Ако финансирате пътуванията си сами, не бъдете прекалено разточителни.