ОВЕН

От началото на периода на работното място не се захващайте с неясни задачи, за да избегнете опасността от финансови загуби или наказания заради ваши грешки. В този ден не планирайте дори маловажни делови срещи и не спорете с никого. Новите ви идеи ще повлекат след себе си финансови загуби. Ако сте си направили планове как и къде да вложите пари, значим е рискът да ви ги провалят. Преценете дали са перспективни, или не си струва да рискувате. Ако са доходоносни, помислете дали тяхното начало през този месец е прибързано, или е навременно.  Петте почивни дни за втората половина на месеца не пречат за подобряване на вашето материално състояние. Не са изключени проблеми със съседите ви или с ваши познати. Ще се наложи да се занимавате със семейни проблеми, свързани с наследство. Отхвърлете домашните си задачи. Нетипичното за вас лекомислие и неизпълнените ви обещания са преди всичко във ваша вреда. На 24 май, въпреки празничния ден, съветвам заетите със собствен бизнес да положат началото на новите си задачи, без да се притесняват от трудности заради нахалството на техни конкуренти, искащи на всяка цена да научат плановете им. Отложете планираните разговори, дори ако са раздумка за разтуха, ще ви донесат разочарования. 

ТЕЛЕЦ

В дните от началото на втората половина на месеца бизнесмените да очакват проблеми, които не изключват загуба на пари, защото неочакваности не са изключени.  Въпреки това не отказвайте среща с ваши делови партньори. Очаквайте новина, която ще ви зареди с оптимизъм. Завършете всички започнати задачи и ако имате време, поставете началото на новите. Не разчитайте на късмета си, защото може и да ви изневери. Отдайте нужното внимание на служебните си задължения. Възползвайте от възможността да поставите началото на нова работа, но само ако сте убедени, че ще се справите. Осъществете или поне започнете отдавна обмислен проект, който ще ви донесе добри доходи.  През петте почивни дни за периода сте особено несговорчиви и общувате трудно с всички, защото сте склонни или инатливо да мълчите, или да обиждате.  Не разчитайте на късмета си. Работете отговорно. Приходите си заслужават да се потрудите повече от обичайното. Следобед ще се наложи да се справяте с проблеми на ваш близък, но ще ги разрешите и ще сте доволни от постигнатото на 24 май -  празничен и почивен ден. Мнението ви ще бъде чуто, ако не го налагате с агресия. Идеите ви ще бъдат оценени. Ако сте на държавна работа, бъдете особено предпазливи. Бъдете благодарни за получената помощ от вашите колеги.  

 БЛИЗНАЦИ

От първия ден на втората половина на май емоцията няма да ви позволи да изслушвате колегите си. Готови сте да спорите, но рискувате да навредите на работата си. Предпазвайте се от безпричинна критика.  Ще успеете да приключите задачите си и да започнете новите без изоставане. Възползвайте се от добрите възможности. Не отказвайте помощ и полезни съвети. Причината за проблемите ви е във вашето нежелание да проявите разбиране към исканията на колегите си. Сторете ги и ще блеснете с възможностите си. Не прекалявайте със стремежите си към нови запознанства. Ще изживеете много разочарования, които ще се отразят и на качеството на работата ви и на приходите ви. През петте почивни дни въпреки изкушението да работите свръхсилите си и да притеснявате колегите си с непонятната им ваша деятелност, е добре да си наложите спокойствие. Постарайте се да отхвърлите неотложните си задължения. Успехът ви съпровожда, но бъдете внимателни в думите си.  На 24 май, в празничния ден, ще ви поканят да разкажете за идеите си във връзка с подобряване на работата. Ако имате своя фирма, се възползвайте от тази възможност и дайте на всички да разберат, че знаете как да постигате целите си. Общуването в този ден също ви носи удовлетворение и доволство.РАК

От първия ден на периода сте изкушени да поставите ново начало, но всяко прибързано действие е във ваша вреда. Въпреки това имате шанс да постигнете целта си, ако си наложите търпение и разчитате на себе си. Подгответе се за напрегнат ден. Бъдете особено внимателни към новите предложения, ако ви ги поднасят доказано завистливи колеги. От вас зависи да превърнете промените  в бъдещи  успехи. Рискувате да направите погрешна крачка, ако сте прибързани. Отложете деловите срещи. Въздържайте се от взимане на важни делови решения. Имате възможност да осъществите делово пътуване. Не се вживявайте в проблемите си на работното място, защото са лесно преодолими. През петте почивни дни излишната мнителност, отиваща на моменти в прекалена доверчивост, е причина за недоразумения в личния ви живот. Деловите срещи са провал. Откажете се от разговорите, ако са свързани с бъдещи съвместни проекти.   На 24 май работете спокойно въпреки празничния ден. Нека задачите ви бъдат само рутинните, за да не ви натоварват, но да ви осигурят добри приходи. Предпазливостта е задължителна. Бъдете внимателни при запознанства, ако няма как да ги избегнете, без значение дали са делови или лични. Деловите разговори са безсмислени.  Личните ви отношения са затруднени, някои дори са в криза.

ЛЪВ

От началото на периода на мнозина от вас е отредено да променят живота си. Нови запознанства ще станат основа за бъдещите ви професионални постижения. Не провеждайте делови разговори, отложете и планираните. Разсеяни сте заради лични проблеми, които трябва да разрешите. Очаквайте на пътя ви да се появят трудности заради    недоброжелателно отношение от страна на ваши колеги. На работното място не бъдете самонадеяни и  не канете само грешките да хвърлят петно на авторитета ви. За съжаление сте във властта на познанства, срещи и разговори, които ви пречат да сте достатъчно прозорливи. През петте почивни дни за втората половина на месеца, по ваша преценка в кои от тях, имате възможност да осъществите идеите си и да разрешите проблемите си, стига да сте готови на компромиси. Ще постигнете мечтана цел в личния си живот. Ще понесете по-лесно изпитанията, които  ви подготвя Съдбата, ако има на кого да се доверите, особено на 24 май - ден празничен и почивен. На работното място се справяте добре, но въпреки това настроението ви е потиснато. Внимавайте върху кого ще излеете агресията си, особено ако не сте убедени в правотата си. Ако сте достатъчно упорити, ще постигнете отлични резултати. Не позволявайте на емоцията да отношенията ви с хора, които са добронамерени към вас.

ДЕВА

От първия ден на втората втората половина на месеца всичко, което предприемате, е свързано с намерението ви да постигнете мечтаните високи доходи. За разлика от професионалните ви постижения в личния живот сте напрегнати. Не инвестирайте повече от планираните средства, дори и да ви мамят с бързи и големи печалби. Поставете събитията на работното си място под контрол. Напрежението у околните ще се отрази и на вас.  Очаквайте финансови проблеми, ако допуснете ненужни разходи. Бъдете критични към постъпките си, за да избегнете трудностите. Избягвайте новите запознанства. Бъдете сдържани в общуването с колегите си и деловите си партньори.  Имате възможност през петте почивни дни да съхраните отношенията с колегите ви и деловите ви партньори, които са хармонични за повечето от вас. Така ще сте сигурни в подкрепата им при осъществяване на споделените с тях професионални планове. От вас зависи дали ще ги спечелите за своята кауза. Ще  управлявате успешно Съдбата си, ако го осъзнаете. Не допускайте влияние върху плановете ви от странични хора. Внимавайте със срещите и разговорите. Взимайте сами решенията си, а не под натиск от страни. На 24 май имате шанс да постигнете с труда си отлични финансови резултати въпреки празничния ден, ако за вас е работен. Дори и малката печалба е във ваша полза и е основа за предстоящи по-големи приходи. 

ВЕЗНИ

От началото на втората половина на месеца хората на изкуството жънат неочакван успех. Признанието ще ви помогне да си възвърнете самочувствието и увереността в силите и възможностите си. Начинът ви работа няма да се отрази добре нито на вас, нито на отношенията с колегите ви. Защитете интересите си пред колегите и ръководството и бъдете отговорни. Ще нарасне авторитетът ви, а самочувствието ви ще се върне. Пред вас се разкрива нова възможност да подобрите материалното си състояние. Оформете важните си финансови документи и не се вслушвайте в съвети, които, уж полезни, ви вредят. През петте почивни дни за периода отношенията ви са спокойни. Съхранете ги, ако искате да сте сигурни в подкрепата на хората около вас за осъществяването на вашите планове. От вас зависи дали ще ги спечелите или отблъснете. Въпреки трудностите, ще си възвърнете увереността в собствените сили. Длъжни сте да се справите със задълженията си, след като сте дежурни. Новина за професионална изява ще промени коренно живота ви в празничния ден на 24 май. Много от вас ще създадат нови отношения. За съжаление не е изключено да са разочароващи. На бива да драматизирате претърпени от вас лични и професионални  провали. По-добре ги приемете като поредния научен урок. Дарили са ви с опитност и са трамплин към нови върхове.

СКОРПИОН

От първия ден на двуседмичния период деловите ви срещи и разговори са затруднени. Не уговаряйте срещи с приятели и не спорете с близките си, ако ви товарят със задачи, а ги откажете Добрите крайни резултати от започнатото не са сигурни. Постарайте се да избегнете провала, заради ваши професионални грешки  и недоразумения, свързани с личните ви отношения. Стабилизирайте постигнатото. Не разпилявайте енергията си. Направете безпристрастна оценка на отношенията с хората от деловото си обкръжение и преценете кои е време да отдалечите. Обогатете се с нова информация, чрез която да осъществите замислените идеи и да постигнете целите си. Създавате напрежение заради нежеланието ви да работите, но сте длъжни. Въпреки че почивните дни за втората половина на месеца са пет, не е изключено да стабилизирате финансовото си състояние, при това съвсем неочаквано и за вас самите. Заслужили сте го заради добрите резултати от работата ви в последните дни. Не споделяйте плановете си с непознати хора, защото ще ви изпреварят с тяхното осъществяване и ще ви лишат от заслужен успех и приходи. Изненадата, която ви разочарова  в празничния ден - 24 май, е породена от неочаквани трудности и разправии в семейството. Повлиява и върху отношенията ви с вашите колеги и познати. Наложете си спокойствие, а и Съдбата и Вселената ви помагат да поставите началото на нови занимания .

СТРЕЛЕЦ

През втората половина месеца очаквайте непредвидени трудности и конфликти с близки хора. Не планирайте делови срещи и не влизайте в спор с никого. Напрегнати сте, затова не е изключено успехът да се отклони от пътя ви. От вас зависи да избегнете неприятности, породени от допуснати професионални грешки. Внимателно се отнасяйте към поднесените ви  идеи и предложения, за да не се хлъзнете сами към провала. Поработете за подобряване на бюджета си. Очаквайте привидно неразрешими въпроси да ви ядосат, но всичко ще се оправи без особени усилия от ваша страна. В материално отношение имате повод за доволство. През петте почивни дни по възможност не пътувайте. защото сте прекалено разсеяни. Стига да е възможно за всеки от дните си вземете отпуска, ако се налага да работите или помолете колега да ви замести, за да си спестите грешки, последвани от упреци и разправии. Разместете си графика и  си почивайте у дома. В противен случай не очаквайте положителни професионални резултати. Не се надявайте на финансови постъпления, ако сте се провалили при изпълнението на задачите си в работните дни. Пазете се от неприятели. Периодът е труден. Разчитайте на помощ, а не отказвайте инатливо и гордо съвети на 24 май в празничния ден, не се знае кой ще ви помогне да се измъкнете от трудна ситуация.

КОЗИРОГ

От началото втората половина на май възникнали конфликти с партньорите ви, за които не съществува основателна причина, са повод за нервност. Не пътувайте. Периодът е благоприятен за работа и делови срещи. Внимавайте, защото сте в състояние да го съсипете заради властващата над вас емоция. Завършете всичките си задачи до обед. Пътуванията са приятни и полезни. Прецизирайте нови договори и подгответе за подпис вече подготвените. Увереността в собствените сили и умението ви да общувате ви помагат да се справите с професионалните си задължения. Ще направите поредната крачка по пътя към поставената цел. Може да изживеете неочаквани Съдбовни обрати. Бъдете предпазливи. Петте почивни дни през втората половина на месеца не са особено благоприятен за общуване. Не предизвиквайте проблеми, създаващи повод за скандал с брачната половинка. Бъдете въздържани в изразяване на емоциите си и обмисляйте думите си. Не планирайте начинания, за да избегнете провалите. Стабилизирайте, доколкото е възможно, постигнатото в изминалите месеци от началото на годината и направете оценка на успехите, но и на провалите си. Ако работите отложете пътуванията, ако вредят на преките ви служебни задължения. Не допускайте преумората да ви навреди, а вечер си почивайте.   

ВОДОЛЕЙ

От началото на двуседмичия период стабилизирайте постигнатото и не подценявайте действията си. Харчете получените пари с мярка. Звездите ви закрилят, но не трябва да сте прибързани и да действате импулсивно. Обмисляйте добре думите си. Възникват проблеми, които трудно ще разрешите сами. На работното място не се поддавайте на емоцията, за да не си създадете врагове между вашите колеги, както и сред хората, на които държите. Въпреки, че ще ви изненадат изгодни делови предложения ги обмислете, преди да вземете крайното си решение. Материалното ви състояние със сигурност ще се подобри, ако сте предвидливи. В състояние сте да осъществите бляскаво новите си делови идеи. През петте почивни дни за втората половина на месеца сте нервни и страдате от безсъние, което блокира мисловните ви процеси. Причината е в нежеланието ви да видите собствените си грешки и да оправдаете хората от обкръжението си. Възможни са финансови загуби.  Разчитайте на помощта на вашите приятели. Срещнете се с деловите си партньори и обсъдете новите си идеи, чието осъществяване предвиждате за края на месеца. Пристъпете към планиране на тяхното осъществяване, но без да влагате непосилни за бюджета ви средства, нито да взимате кредити. Пътувайте без притеснение.

РИБИ

Съветът ми е от първия ден на периода да се вгледате в себе си и да прецените къде допуснахте грешки в изминалите няколко дни, защото причината за проблемите до голяма степен се крие във вас. Не хвърляйте вината за ставащото върху околните. Няма да заслужите по-голямо признание за собствените си възможности. За съжаление сте склонни да избързате и да се съгласите на участие в рисковани сделки. Ако работите в сферата на частния бизнес, рискът е неоправдан и провалът ви е сигурен. В делови план се предпазвайте от грешки. Ако имате професионални проблеми ги разрешете сами, без странична намеса. През петте почивни дни за втората половина от месеца ще ви направят неочаквано предложение за нова работа, но преценете добре дали си заслужава да дадете положителен отговор. Вечер си останете у дома и си почивайте, за да не си навредите на здравето. Пазете се от разправия, за която причина сте вие с инатливото си и агресивно поведение. Емоцията ви пречи да приемете съветите и да се вслушате в градивната критика. Преценявайте думите си, защото ще се изпокарате с всички около вас и след това трудно ще възстановите отношенията си. Задачите ви изискват търпение, но ги отхвърляте с удоволствие, защото знаете какво ще получите. Очаквайте и допълнителни приходи.