ОВЕН

През 2024 година ще лъкатушите между желанието да общувате повече, отколкото е свободното ви време, правилната, но трудна преценка на новите хора, които допускате в живота си, и стремежа да градите кариера. До средата на годината периодът е подходящ да смените или обогатите средата си. Може да помислите за собствен бизнес, ако вибрацията на деня ви на раждане го позволява и е в съзвучие с изискванията, наложени от Съдбата, но не бива да се подвеждате да е семеен или с хора, които не познавате. Ако сте на ръководни длъжности, не прекалявайте с желанието да печелите лесни пари за чужда сметка, защото в края на годината ще търпите заслужени Съдбовни наказания. Трудностите през годината на Сатурн няма да са малко. Контролирайте агресията си спрямо околните, близките, на работното място! Войната, която неизвестно защо водите, може да ви изправи срещу напористи колеги, родени в огнени знаци, и безцелната ви битка за надмощие да ви захвърли в нищото. В чувствата сте стабилни, но и ревниви – вие може да флиртувате, но вашата половинка, семейна или все още колебаеща се, да не си и помисля, философия, която ще ви създаде сериозни проблеми, усложнени от присъщата ви агресия. Сцените на ревност отблъскват, творят често скандали и водят към раздяла. Успеете ли през декември да успокоите личните си професионални кризисни отношения, ще посрещнете доволни от себе си Новата 2025 година, подвластна на вашия управител Марс.

ТЕЛЕЦ

Първите месеци от годината на Сатурн са изпъстрени с трудности, но както ви дразнят, така и ги преодолявате и вървите напред, затова Съдбата ще ви възнагради във втората половина на 2024-а с отлични постижения и хармонични отношения. През цялата година се пазете от използвачи. Успехът е на ваша страна, ако не сте прибързани и не прекалявате със стремежа си да наложите своето мнение, типично за вас, дори и да е правилното. И без насилие над чуждата воля, вашата правота ще бъде осъзната и приета. През втората половина на годината се стремите към високо обществено положение, но бъдете внимателни, за да не загубите пари заради проява на неуместна щедрост. В делови план януари, февруари, март, май, октомври и ноември са успешни, печеливши месеци. Разчитайте на приятелите си, но се подгответе за неизбежни разочарования и непочтеност, преди всичко в периодите на ретрограден Меркурий през април, август и декември. Вашата честност и желание да сте отговорни се тълкуват повратно от хитреци, които се опитват да ви използват. Бъдете мнителни към демонстрацията на приятелство от малко познати хора. Не се поддавайте на чуждо влияние, за да не се превърнете в лесни за управление хора, оръжие за постигане на чужди цели. В годината на Сатурн условието да печелите добре е душевното ви равновесие да е стабилно.  Внимавайте, защото в един момент може да се окажете лишени от шанс за развитие, без никакви стремежи и желания, и да се обезличите напълно. Няма да сте готови на компромиси през декември, ако сте дали заем и не ви го връщат. Ще настоявате да ви върнат дължимото преди края на годината. Това е правилното ви действие, за да посрещнете удовлетворени от всичко постигнато Новата 2025 година.

БЛИЗНАЦИ

Вашата 2024 година ще преминава през много спадове и възходи, вследствие от вашата прибързаност. Успехът ще ви следва, ако сте търпеливи и се подчините на Съдбата си, а Сатурн ви помага да ги достигнете, стига да намерите равновесието между материалните си стремежи и прахосването на пари. Ако се заинатите, с типичното си нежелание да приемете обстоятелствата, ще си осигурите дълги години, в които непрекъснато ще изкупвате вината към самите себе си. Само ако стоите на вярната пътека и следвате неотклонно правилната посока, ще си спестите проблемите и ще се заредите с жизненонеобходимия ви оптимизъм. Годината ви е изпълнена с промени през първата й половина. През втората е необходимо да стабилизирате постигнатото. Засилва се желанието ви да помагате на хората, да проявявате разбиране и състрадателност към проблемите им. Не бива да правите непоискано добро, защото рискувате да прекалите с работата в полза на другите и да навредите на здравето си, а и на психиката си, когато осъзнаете, че за стореното добро са ви се отблагодарили със зло. Склонни сте да допускате грешки заради предоверяване. Искате да промените хората и света, но не и през тази година! Моментът за промяната все още не е настъпил. Ще бъдете критични и иронични към хората, които грешат, но прекалите ли с иронията, и вие ще започнете да грешите като Съдбовно наказание. Въпреки че вашият интелект ви помага да се измъквате от неудобни ситуации, в които демонстрирате знания, каквито всъщност ви липсват, Сатурн ви подтиква да обогатите знанията си. Бъдете концентрирани и избягвайте разпиляването. В личните отношения сте зависими от поведението си. Ако искате да ги съхраните, не допускайте изневери и не доказвайте на половинката си колко сте незаменими. Здравето ви зависи от психическото ви състояние. През април и декември избягвайте негативните емоции и не позволявайте на чувствата да са водещи. От вас зависи да сте спокойни в края на годината и да посрещнете горди от себе си Новата 2025 година.

РАК

Подвластни сте на изпълнена с емоционални запознанства 2024 година. В очакване да ви се случват странни неща ще се сблъсквате с факти и събития, някои от които ще ви радват, други ще ви настройват романтично, а трети ще ви изнервят и ще обтягат отношенията ви. Отдавате се на приятелите си с жар и преданост, но някои от тях ще ви разочароват с непочтени постъпки и незабелязана досега неискреност. Спокойствието е гаранция за успех. Пред вас се разкриват невероятни възможности за възход, които ви дават шанс да надмогнете потискащите ви проблеми и да поемете в мечтаната посока. Съветът ми е през първата половина на годината да сте по-умерени, да действате след обмисляне на плановете и намеренията си за нови проекти, да не прекалявате с желанието да сте на върха на всяка цена, защото може лесно да паднете от високо. Ако действията ви са основани на знания и умения и не надскачате възможностите си, постиженията ви ще са завидни. През цялата година ще проявявате своя индивидуализъм. Трудно ще бъде на онези, които се опитват да ви подчинят. Ще работите много, но звездите предупреждават, че почивката е задължителна, ако не искате да навредите на здравето си. Потискайте обземащия ви в най-неочаквани мигове песимизъм! Той не ви помага, а ви тласка към депресивни състояния и самовнушения за болести, които вашата мисъл-форма може да превърне в действителни. През 2024-а основната ви задача е да коригирате кармата си, да я превърнете в положителна, да оправите отношенията дори и с най-големите си неприятели. Трудно е, но необходимо. Не се отдавайте на материалните си стремежи извън границата, която е поставил Сатурн, не ги превръщайте в самоцел! Пропуснете ли времето за натрупване на нови знания, ще съжалявате, при това много скоро. Успеете ли, ще сте доволни, спокойни и готови да прощавате грешките на най-близките си хора и ще посрещнете с отлично настроение Новата 2025 година.

ЛЪВ

Вашата 2024 година е подвластна на много работа, белязана със знака на успеха и увеличените приходи, особено през втората й половина. През годината на Сатурн ще усетите личната си свобода с цялата й сила. От вас се иска да градите професионална кариера, но с предпазливост, без прибързаност в действията и в думите. Ако спазите тези изисквания, ще си спестите провалите и разочарованията заради доверяване на неискрени „приятели“. Въпреки предупреждението ми, вашата огнена същност, допълнена с нежеланието ви да се подчинявате, с импулсивност и емоционални реакции, ще ви превърне в податливи на ласкателите и използвачите. Тъй че внимавайте с щедростта си, за да не ближете душевни рани и да се молите за заеми! Не бива да изпадате в противоречие със самите себе си, за да не ви боли душата. Не очаквайте да осъществите глобални промени в живота и в професията си! Ще давате непрекъснато израз на истинските си чувства и желания и няма да се притеснявате дали ще бъдете разбрани. Впечатляващо приспособими сте към всяка среда. След лятото на 2024 година настъпва времето да се радвате на постигнатото. В същото време Сатурн може да ви принуди да работите в полза на другите, за да заслужите вниманието им, въпреки че мнозина от вас ще се чувстват унизени и ще им личи, което ще поражда негативизма на околните. Съветът ми е да вървите по пътя си и да не се опитвате да бъдете харесани от всички. Бъдете упорити и работете активно през януари, март, май, юни, юли, август и ноември, като се съобразявате с ретроградното движение на Меркурий. Само от вас зависи да постигнете хармония в личния и професионалния си живот и да съхраните здравето си стабилно. Така ще посрещнете самоуверени, обичайното ви състояние, и щастливи Новата 2025 година.

ДЕВА

Годината на Сатурн помага на родените в Дева да успяват, да печелят добре, да не страдат от лишения, но изисква от тях да овладяват емоциите си през втората половина на 2024-а, както и прибързаността. През първата половина на годината сте устремени към материална стабилизация и мислите ви са свързани само с печелене на пари до степен да забравите за личния си живот. Намерете равновесието, защото допуснете ли в мислите ви да се диплят само пари, може да се окажете сами или със съсипан брак във втората половина на годината, когато водеща в отношенията ви ще е емоцията. Вашето чувство за отговорност е причината да се впускате в разрешаването на проблеми, породени от чужди грешки. Предпазвайте се от проявата на лекомислие! Не се доверявайте сляпо на всяка казана дума! При необходимост да започнете нова работа или нови задачи направете го в дните и месеците с подходяща вибрация. Възползвайте се от отличните възможности, които ви дава 2024-а, за да преодолеете притесненията си заради забавени задачи от изминалата година. От вас зависи да се възползвате от Сатурн и материалните възможности, които ви предоставя. Не си играйте със съдбите на хората, давайки им фалшиви обещания или напразни надежди, че ще им помогнете! Внимавайте да не съсипете деловите и личните си отношения през януари, май и септември само защото ви е трудно да си държите езика зад зъбите, а изкушението ви да критикувате и да подреждате живота на другите хора е огромно и ви владее изцяло. Контролирайте желанието си да се впускате в безкрайни удоволствия, разбира се, и на трапеза – с планина от ядене и пиене! Потискайте завистта си, за да не ограничите шансовете си за собствени добри постижения, както и да не залитнете в погрешна посока, където вие ще страдате, а не обектът на вашата завист. Не са изключени проблеми в личния ви живот, последвани от сериозни разочарования. Само от вас зависи да избегнете негативите в иначе успешната година на Сатурн и да посрещнете с доволство Новата 2025 година.

ВЕЗНИ

Вашата 2024 година е изпълнена с емоции, приятни и негативни, но в същото време е благосклонна и ви помага да поставите ново начало. Емоционална през първата си половина, импулсивна и прибързана във втората. От вас зависи да овладеете и двете си състояния, най-вече вашата чувствителност, защото може неочаквано да се окажете изолирани от средата си и от най-близките заради заядливи и обидни подмятания. Годината изисква да сте по-предпазливи, да не избързвате и да действате обмислено. Така ще си спестите провалите и разочарованията от предоверяване на неправилно подбрани партньори и приятели. Не са изключени разочарования в личния ви живот. През цялата година ще проявявате своя индивидуализъм и ще се стремите да доказвате на света, че ще живеете според вашите виждания и разбирания. Трудно ще бъде на онези, които се опитват да ви подчинят или да ви убедят, че грешите. Ще работите активно, но планетите предупреждават, че почивката е задължителна, ако не искате да навредите на здравето си. Няма да ви липсват приятели, на които се отдавате с жар и преданост, но някои от тях няма да ви спестят миговете на разочарование заради предателство, недооценка на стореното от вас добро или просто защото са били неискрени. Често съзнанието ви е обсебено единствено от мисли за пари, които Сатурн и без това ви дава достатъчно в неговата година. Не превръщайте парите в самоцел, за да не бъдете лишени от тях! Начинанията са успешни след летните месеци, но само ако са обмислени. Задължително е разнообразието в ежедневието ви, за да не изпаднете в обичайните за вас депресивни състояния. Семейните да внимават през първата половина на годината да не съсипят отношенията си. Инатът и отказът да се извините, когато сте засегнали някого, ви вредят. Постарайте се в годината на Сатурн да не създавате негативна карма и да не превръщате околните в кармични врагове. Към края на 2024-а имате шанс да достигнете ново професионално ниво и да посрещнете с отлично настроение Новата 2025 година.

СКОРПИОН

През 2024-а сте умерени, постоянни и изключително издръжливи. Имате шанс да бъдете галеници на Съдбата и да вървите напред, стига характерният ви инат да не ви тласне по грешен път. През първата половина на годината е добре да осъзнаете причината за проблемите около вас и да направите необходимото за тяхното преодоляване, както и да изчистите финансовите си задължения, преди да се впуснете в начинания. Ако не го сторите преди лятото, сериозните проблеми и загубите в края на годината ще са неизбежни. Промяната във вашето поведение, умението ви да зачитате и цените чуждото мнение, са гаранцията ви за стабилност през първата половина на годината и за нов професионален възход от септември до края на 2024 година. С лекота се справяте с всякаква работа. Без усложнения се приспособявате към новото в живота ви. Ако сте на ръководен пост, сте длъжни да си наложите търпение спрямо вашите подчинени. В годината на Сатурн, подтиквани от вашата амбиция, имате шанса да осъществите всичките си цели. Радвате се на обичта на околните, които ви подкрепят, отворени сте за света и хората, но все пак овладявайте порива на тъмната си същност, подтикваща ви да жилите без причина, допълнена с нежеланието ви да се подчинявате, с импулсивността ви и емоционалните ви реакции. Бликате от енергия, която не винаги насочвате в правилната посока. Не обичате да премълчавате, а през тази година езикът ви ще бъде по-остър от обичайното. Не забравяйте, че заради аспектите на планетите много хора ще се превърнат и във ваши кармични врагове. Възползвайте се от умението да налагате мнението си с помощта на думите и не изпадайте в противоречие със самите себе си. Крайностите в желанието да постигнете успех и признание засилват амбицията ви, но не очаквайте, че непрекъснато ще бъдете хвалени. Не забравяйте, че хората около вас също заслужават уважение и похвала!  Дори и когато се налага да работите под ръководството на някого, ще настоявате да имате пълно право на свободна изява на творческите и интелектуалните си заложби, което ще ви помогне да посрещнете доволни Новата 2025 година.

СТРЕЛЕЦ

През първата половина на 2024 година сте в подчинено положение заради незавършени задачи, които ви пречат да се възползвате от отличните възможности, предоставени ви от Сатурн, властелина на годината. Направете всичко по силите си, приключете ги, за да стъпите на пътя, водещ ви към успеха във втората половина на 2024 година. Животът ви ще се вихри в бързо темпо и изисква от вас да извършите важни промени, да пътувате и да направите и най-малките крачки към постигане на големите ви житейски цели не само за тази, а и за следващите години. Професионалното ви развитие е във възход. Имате шанса да намерите нова среда и подходящи делови партньори в първата половина на годината, орисваща ви на добри приходи, но проблемна откъм начинания. Годината като цяло е успешна, но и трудна, защото отказвате да признаете, че светът около вас е пълен със знаещи и можещи хора, отстояващи своята истина. Приучете се на търпение, защото постиженията ще идват при вас постепенно, на малки дози, за да не си внушите, че ореолът на победите ви се полага по право. Примирете се със забавянето, за да усетите вкуса на постиженията, на парите и вместо да се терзаете, че признанието ви отминава, работете, за да го заслужите. В годината на Сатурн основното изискване към вас е да претворите кармата си в положителна. Способни сте със собствените си сили да изкачите и най-високия връх на интелектуалното си развитие и професионалната си кариера, а след това заради миг невнимание или поддаване на ласкатели да се сринете в тъмната бездна на провала. Промяната в средата ви, смяната изцяло или частично на обкръжението, добра или лоша, зависи от вас и е въпрос на личното ви убеждение. Отнасяйте се с разбиране към близки, роднини и приятели! Оценявайте подадената за подкрепа и помощ ръка! Само така ще посрещнете доволни от себе си Новата 2025 година.

КОЗИРОГ

Сатурн, господарят на Козирог, и вибрация 8 властват през 2024-а. За вас, родените в този земен знак, годината е изпълнена с проекти и начинания, успешни и радващи ви с приходи, стига да избягвате капаните в личен и професионален план. През първите месеци на годината сте неспокойни, устремени в някаква посока към интересна цел, но и склонни към разпиляване, с което проваляте добрите си възможности, особено през февруари, април, май и юни. Стремите се към разнообразие във всичко, защото по този начин вървите по пътя на своето развитие. Крайно време е да се отърсите от някои свои предразсъдъци, които ви пречат да се освободите от догмите на условностите и да прегърнете нови идеи, обогатяващи душевността ви. Не се поддавайте на емоцията, която ви внушава, че фантастичните ви мечти и стремежи може да се превърнат в действителност. Стойте здраво на земята, типично за повечето от вас състояние, за да не загубите увереност в силите и възможностите си, когато установите, че сте се провалили. Не разчитайте на стари постижения и успехи! Дали ще говорите правдиво, или ще налагате внушена и удобна ви истина, е право на ваш избор или интерес. Все пак не забравяйте, че годината е на Сатурн, година на кармична разплата. Не бива да налагате правотата на своите виждания, защото ви грози опасността да попаднете в такива конфликтни ситуации, от които трудно ще се измъкнете без душевни травми само защото отказвате да приемете и чуждото мнение. До средата на 2024-а може да помислите за собствен бизнес, ако вибрацията на деня ви на раждане го позволява и е в съзвучие с изискванията, наложени от Съдбата. Ако сте на ръководни длъжности, забравете желанието да печелите лесни пари за чужда сметка, защото в края на годината ще се наложи да търпите заслужени Съдбовни наказания. В чувствата ще проявявате стабилност, но и ще наранявате с прояви на ревност. Не прекалявайте с устрема си към власт, особено ако не е заслужена! Само така ще си спестите неприятностите в края на годината и ще посрещнете доволни Новата 2025 година.

ВОДОЛЕЙ

За родените във Водолей 2024 година е странно, особено време. Веднъж, защото Сатурн като втори управител на Водолея налага да творите само положителна карма. Втори път, защото от вас се изисква през цялата година да проявявате търпимост към околните, да не сте обидно критични, да не прекалявате с изискванията към тях. Да не сте прибързани. Да не надскачате възможностите си, въпреки че това добре го умеете, за да избегнете преумората и изтощението, които ще ви извадят за дълго от нормалното русло на вашия делник. Учете се от по-знаещите и можещите, без да се чувствате унизени, както изисква вашият управител Уран, който е така аспектиран, че благоприятства духовното ви израстване в годината на Сатурн. За ваше успокоение вие сте от малкото представители на зодиака, които не се притесняват да питат и да си признават, когато нещо не знаят. Стремите се да се обогатявате с нови знания, но не забравяйте да проверявате за тяхната достоверност. В същото време сте склонни да се превърнете в неконтролируеми егоцентрици, което не е предпоставка за позитивна карма. Внимавайте, защото може да се окажете лишени от шанс за развитие, без стремежи и желания, и да се обезличите. Трудно ви е да живеете в застой, но не прекалявайте в битките за надмощие. Подчинението ви потиска, защото според вас отнема част от личната ви свобода и ви пречи да покажете истинските си възможности. Както винаги сте независими и устремени да съхраните личната си свобода. Енергични и дейни, няма да допускате намеса на обществените порядки в личния ви живот. През януари, февруари, март, април и май вашият работохолизъм буди завист. Този факт не бива да ви притеснява и да ви отказва от целите, които сте си поставили. Предпазвайте се от преумора през юни, август и октомври, за да не си създадете проблеми със здравето и да посрещнете в отлична форма Новата 2025 година.

РИБИ

За вас, родените в Риби, 2024-а, годината на Сатурн, е наситена с множество възможности. Промяна или възход в професионалното поприще, кариерно развитие, добри приходи, приобщаване към нова среда, срещи с интересни хора, с някои от които отношенията могат да преминат в лични и романтични, особено в първата половина на годината. Обсебени сте от желанието да преуспеете, но ви е нужно търпение, защото успехът ще идва при вас постепенно. През първата половина на годината ще преминавате през спадове и възходи. Причината е в противоречието между желанието ви, подвластно на неконтролируемия полет на вашата фантазия да гоните целите си, и изискването на Съдбата да й се подчините безусловно, което е във ваша полза. Общувате с лекота и се стремите към нова среда, но дали ще съумеете да съхраните ценните си приятелства, или заради нещо или някого ще ги прекратите, зависи от вашия здрав разум. Звездите предупреждават да не прекалявате и с желанието да сте добротворци и да правите непоискано добро, защото рискувате да прекалите и да навредите на здравето си, а по-чувствителните от вас и на психиката си. През годината често ще ви е нужен оптимизъм. Лесно податливи сте на влияние. Ще допускате грешки заради предоверяване! През цялата година ви привлича всичко странно, нетрадиционно, екзотично, езотерично. Приятно ви е да сте обичани, но изпаднете ли в беда, усетите ли липсата на обич у най-близкия ви човек, сте склонни да се отдадете на алкохол или наркотици с надеждата, че скрити в опиянението, трудният период ще премине. Ако сте упорити и търпеливи, ако надмогнете типичната си неуравновесеност, ако взимате решенията си сами, ще се справите с всички изпитания. Годината изисква да творите само положителна карма, нещо не особено лесно за вас заради вечното ви мърморене и оплакване. Живейте в действителността, а не в света на вашите фантазии, за да посрещнете здрави и с отлични постижения Новата 2025 година!