Сатиричният театър в София поставя съвременната испанска пиеса с провокативно заглавие „Светици и перверзници“. Режисьор на спектакъла е Николай Младенов. В постановката участват Йорданка Стефанова, Ана Вълчанова, Албена Павлова, Полин Лалова , Мартин Каров, Боян Арсов.  Действието се развива около 4 монахини, заподозрени за загадъчното убийство на сестра Катрин Уелстоун. Те са обект на разследване от инспектор Джеферсън и неговият помощник сержант Боб. С напредването на нощта нещата се заплитат все повече и мистериозното убийство става все по–загадъчно. „Светици и перверзници" е една иронична, „свята" и пикантна криминална комедия, където дори и смъртта отстъпва място на смеха.

 

Автор е испанският драматург, писател и  театрален режисьор Хосе Варлета. Роден е в Кадис – Южна Испания,  Завършва Изящни изкуства, а През последните 20 години живее и работи в Мадрид в прочутия  El Teatro Lara. Работата му като асистент режисьор на Хуан Луис Ибора го среща и с някои от актьорите в сериалите  «Щурите съседи», «Новите съседи» и «Фитнес Тони», познати от ефира на bTV Comedy. „След всичко, което преживяхме, хората имат нужда да се смеят и искат да се смеят....Една пиеса, написана на 2500 км. от тук, се поставя в България и хората се смеят на същите неща, на които се смеят испанците. Това е невероятно. Четири дни преди да дойда в България, ми се обадиха, че искат да екранизират пиесата. Това също ми се струва абсурдно", коментира в ефира на bTV Radio Хосе Варлета.

Как абсурдната непорочност и лудото преследване на истината за едно убийство се преплитат в новата постановка «Светици и перверзници» в Сатиричния театър в София? Какво е да работиш с актьори, станали популярни в хитовите тв.продукции? Това ще научите от интервюто на Георги Митов с испанския писател и драматург Хосе Варлета, разположено в звуковия файл, озвучен от Светослав Николов. В разговора се включва и актрисата Лолес Леон, озвучена от Доменика Димитрова: