Иван Радуловски възпява любовта чрез болката от нейното отсъствие в новата си песен „Не си до мен“. Когато любовта не е до нас, осъзнаваме колко много е значела тя и колко ни е давала. Лишени от нея, сме в безпътица и времето е дни в календара без любимия човек. Безнадеждност ден след ден. „Откакто се влюбих за първи път, винаги ми е било любопитно да разглеждам любовта от всички гледни точки. И аз съм правил грешки и съм наранявал и са ме наранявали. За мен е важно да споделя това, което изпитвам, и да накарам някого да чувства и да размисли.“ – казва Иван Радуловски в интервю по bTV Radio.

Песента ангажира и с текста, и с музиката. Тя ни приканва да ценим любовта, да се грижим за нея, да сме внимателни. А днес сме свикнали лесно да се разделяме с всичко, да не държим на нищо, защото имаме избор между много. С любовта не е така, тя е специална. „От любовта се раждат хубави неща.“ – вярва Иван Радуловски.

Музиката на „Не си до мен“ грабва, увлича и те кара да се чувстваш добре с нея. Майсторството си Иван Радуловски описа така: „Винаги ми е било любопитно как всеки изпълнител изпява дадена дума по начин, по който ще я изплаче или изкрещи. Тази симбиоза между текста и музиката за мен са много важни. Първо ми идва мелодията и след това думите сами се появяват и започвам да изграждам историята.“

Когато любовта не е в центъра, сме в омагьосан кръг, както става и във видеото с режисьор Любо Сергеев. В клипа настойчиво се повтаря датата 30 февруари. „Съдбата ме срещна с него преди няколко години, за което съм много щастлив. Като му разказах идеята си и му пуснах песента, той веднага започна да рисува картини с ръце във въздуха. Много съм доволен, че успяхме да създадем нещо толкова красиво и подобаващо допълващо песента!“ – казва музикантът.

В навечерието на лятото Иван Радуловски има готова песен с лятно звучене, но ще я остави за догодина. Той казва, че сега е с по-лирична нагласа. Предстои му да направи ремикс на първата си авторска песен „Двойна доза“. За лятото мечтае за хубава почивка на красив безлюден плаж, под слънчевите лъчи и с коктейл в ръка.

Интервю на Светослав Николов: