Самостоятелната графична изложба с автор Ерина Боянова „Визия за дипломация“ е опит за творчески интерпретации и експерименти в полето на визуалното общуване.

Снимка: bTV Radio

Експозицията представя реализирана система за визуална комуникация – част от проекта „Дигитален музей на спорта“, финансиран от UNESCO. Фокусът в проекта е поставен върху съвременната графична комуникация с нейните отличителни черти: едновременно функционална, правеща контролирани внушения, предаваща послания, достигаща максимална степен на ефективност.

 

 

Идеята е чрез представянето на вече реализирана система за визуална комуникация, да се проследи творческият процес в приложната графика. Графичните компоненти изпълняват едновременно организираща, информативна и естетическа функция.

Проектът е разработен и реализиран в периода юли – декември 2021 г. Посветен е на 75-годишнината на UNESCO, 65-годишнината на България в UNESCO и 60-годишнината на Музея на спорта и се осъществява в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Националната комисия за UNESCO – България, Държавния културен институт към Министъра на външните работи и Галерия „Мисията“.

Чуйте какво сподели Ерина Боянова в интервюто на Георги Митов, разположено в звуковия файл: