Кои малки действия и моменти от ежедневието помагат на децата ни да израстнат като уверени личности. Това ще покаже изложбата „Близо до теб“, която се открива на 5 юли в градинката на „Кристал“.  
 
Снимковият разказ, който софиянци и гости на столицата могат да видят до 19 юли, разкрива съкровени моменти и от живота на някои популярни лица с техните деца. Основният акцент на изложбата е как родителите да се отдадат на грижата за детето си. 
 
"Искаме да покажем на младите родители, че животът не свършва с раждането на едно дете. Напротив, че те могат да се справят с новото си ежедневие. Близостта с детето е любов. Идеята ни  е да припомним на всички колко важно е децата да се върнат към играта на открито, каквато беше в нашето детство", казва Ивелина Петкова, инициатор и организатор на изложбата. 
 
Автор на снимките е фотографката Калина Серафимова. "Гостите на изложбата ще видят и кадри на бебенца още в първия един час от живота им. Емоцията тогава е наистина уникална. Запечатали сме например първите срещи на татковци с техните деца", споделя тя.

Изложбата се реализира в партньорство със Столична община, дирекция „Култура“.
 
Ива Петкова:
 
Ива е професионалист по темите за отглеждане и развитие на бебета и деца до 3 г. Интересува се от методите на Монтесори и Валдорф. Занимава се с бебешка гимнастика и е сертифициран преподавател по пилатес. Организира консултации за ранно детско развитие и бебеносене, арт срещи и уъркшопове за бременни и майки.
 
Калина Серафимова:
 
Калина Серафимова е родена в артистично семейство и от малка се среща с различни видове изкуство. От 2016 г. фотографията е нейно основно занимание. През 2020 г. е и лектор по детска фотография във Photoschool.bg. Основният й фокус са художествените детски и семейни фотосесии и заснемане на семейни събития.