Станаха известни победителите в категориите Print и Digital на състезанието YOUNG LIONS BULGARIA 2022. Това обяви в ефира на bTV Radio Таня Йорданова – мениджър на Българската асоциация на комуникационните агенции, които са организатор на конкурса и официален представител на Cannes Lions International Festival of Creativity за България. В състезанието можеха да участват млади професионалисти на възраст до 31 години.

„Тези конкурси дават поле за изява на младите таланти. В момента намирането и задържането на талантите в индустрията е един глобален въпрос“, сподели Таня.

 „Младите лъвове“ са работили по брифове (задания) за най-голямата платформа за доброволчество в България – TimeHeroes.  Екипът на Кристина Богданова и Дарина Илиева, служители в агенция Wunderman Thompson Sofia спечели конкурса Young Lions Bulgaria в категория Print.

 „Заданието беше да измислим принт визии, които да убедят повече хора да станат доброволци. Откъде тръгнахме? Сетихме се, че когато си малък винаги мечтаеш без граници – искаш да се развиваш, все още не си ограничен от обществото и мечтаеш за всичко, за което можеш да мечтаеш. Когато пораснем обаче тези мечти ги закопаваме дълбоко в себе си – възрастните хора вече не мислим по този свободен начин. Ограничени сме от стереотипи, от представи за очаквания на обществото. Стигнахме до идеята, че когато се включиш в TimeHeroеs и изпълниш дадена кауза, то по този начин можеш да изпълниш детската си мечта – да бъдеш учител, ако преподаваш на хора с проблеми, или ако помагаш в болница – „да станеш доктор“, разказа Кристина.

 Победител в категория Digital на състезанието стана екипът на Христа Георгиева, отново от Wunderman Thompson Sofia и Валентин Томов (Noble Graphics).

Снимка: Young Lions Bulgaria 2022

 „В TimeHeros са открили, че имат един проблем и това е, че 70% от участниците в мисиите им всъщност за жени. Проучване показва, че мъжете смятат, че да се включат в такива доброволчески мисии е все едно им показват женската и нежната страна, което всъщност е супер странно. Всичките мисии на TimeHeros реално са неща, за които мъжете често претендират – мисии със спортна насоченост, вдигане на тежко, ремонти, гледане на кучета. Нашата идея беше да предизвикаме мъжката аудитория да докаже, че са разбирачи в това, което правят“, сподели Валентин

 Екипите победители ще се състезават с млади професионалисти от цял свят, които ще участват на финала на конкурса Global Young Lions 2022. Състезанието е в рамките на Cannes Lions 2022 и ще се проведе в дигитален формат в периода 16 май 2022 - 7 юни 2022.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с Таня, Кристина и Валентин.