Яница Кънева от 10-тия сезон на "Гласът на България" гостува в bTV Radio с новата си песен. Заглавието е „Моя трудна любов". 

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Яница Кънева, разположено в звуковия файл:

През 2023г. Яница Кънева достигна до полуфинала на най-обичания вокален тв.формат „Гласът на България" по bTV. В сезон 10 на шоуто тя беше част от отбора на Миро. 

Яница Кънева е родена през 1990г в семейство на музиканти. Завършва Националното училище по изкуствата „Добри Христов", гр. Варна – специалност пиано. В Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски" завършва висшето си музикално образование със специалност "Поп и джаз изпълнителско изкуство". Носител е на награди от Национални конкурси за пианисти и певци. Има дългогодишен опит в сценичното представяне пред родна и чуждестранна публика. Създава авторска музика в различни стилове. Ръководи свои музикални проекти и аранжира успешно за различни формации и оркестри.

През 2018г. създаде проекта "MUSIC M.A.G. PROJECT" заедно с Мирослав Гочев, с когото работят вече 16 години. Заедно създават електро-акустична инструментална музика в стил електронна музика, smooth jazz, new age и я представят на живо в зала 1 на ФКЦ Варна и Държавна опера – Варна. На сцената са заедно с 30 музиканти, сред които и камерен оркестър, за който Яница пише.

Абсолютен приоритет за нея е създаването на авторски песни. За дебютната песен „Моя трудна любов" се довери на екип от доказани професионалисти – Красимир Гюлмезов и Мариета Ангелова. На 01.12.2023г. във Варна тя направи грандиозно представяне и на видеото на песента.