Юджийн Чаплин- синът на кино легендата Чарли Чаплин ще се срещне с български студенти на професор Елена Дикова от Националната музикална академия в София и с актьори от Пловдивския театър по време на гастрола му в България със спектакъла Chaplin Pianissimo. Той започва на 10 юни в зала "България", ще премине през 12 юни в Пловдивския театър и ще завърши на 15 юни във Фестивалния комплекс във Варна в рамките на МТФ "Варненско лято".

Той и световноизвестните пианисти Жан-Паскал Бентюс и професора от консерваторията De Musique de Paris Силвен Моризе ще обменят опит с младите музиканти. 

Юджийн Чаплин ще бъде гост на творческия състав на театъра в Пловдив и ще разкаже любопитни факти за живота на своя баща. 

Юджийн има опит като актьор и режисьор, но голямата му страст е музиката.

"Музиката на Чаплин трябва да се гледа с филма. Аз съм огромен фен на цирковата комедия и тя ме кара да се усмихвам. Без значение колко е лош да мислите, че е животът, използвайте въображението си,  за да го направите по-добър", заяви пред bTV Radio Юджийн Чаплин.

Снимка: Даниел Димитров

"Исках да стана рок музикант, дори се пробвах с приятели да имаме група, но не де получи. Компенсирах липсата на музикална кариера с работа в звукозаписното студио в Монтрьо. Участвах в създаването на станали вече класически албуми на Куин и Дейвид Боуи. Музиката се оказа голямата ми любов. Затова създадох Chaplin Pianissimo, защото исках да разкажа за баща ми през един позабравен аспект на неговото културно наследство - музиката. Той е композирал музика за всичките си филми. Трудно е да кажа кой саундтрак ми е любим, но може би на филма "Хлапето". Ще го чуете на концертите в България", споделя Юджийн Чаплин. Той обещава и среща с част от публиката след концертите. За закупилите билети от по-висок клас ще има и ВИП място за среща с музикантите и изненада подарък от Юджийн.

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов с Юджийн Чаплин, в превод на Милен Стаматов, разположено в звуковия файл:

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата и е част от Календара на културните събития на Столична община.

Гастролът на Chaplin Pianissimo в България е  част от "Световен театър в София"  и фестивала "Варненско лято".

Последни билети може да намерите тук:

София и Пловдив: https://www.eventim.bg/bg/bileti/koncert-spektakl-chaplin-pianissimo-plovdiv-dramatichen-teatr-golyama-scena-642321/event.html

Варна: https://www.eventim.bg/bg/artist/koncert-spektakl--chaplin-pianissimo-523/profile.html

Пловдив: https://dtp.bg/show/name-ncvjqp