Новата песен на K.LINA “Nowhere” вече е във всички музикални и видео платформи. Като звучене за най-новата си песен Калина Баткова се вдъхновява от изпълнители като Lorde и One Republic, както и от европейската денс музика от началото на 2000-та година. 

 „Много неща ме вдъхновиха за тази песен. Написах я 2020 г., когато рестрикциите бяха доста по-сериозни. Беше и период, в който се влюбих. В песента се разказва точно за това – как искам да приключенствам и няма търпение за момента, в който ще мога да посещавам готини места с любимия ми човек. Това е и посланието на песента – хората да бъдат смели и да търсят готини изживявания“, сподели пред bTV Radio разказва K.LINA.

 През миналата година двамата все пак успяват да сбъднат своята мечта и заминават за Ирландия.

 „Много ни хареса. Готина държава, готино отношение на хората…Мога да я определя като една по-спокойна Англия“, разказа тя.

Освен да пътуват, K.LINA и приятелят й работят заедно. Клипът към песента е именно негово дело  – на режисьора Румен Русев. Видеото е предназначено за всички, които мечтаят за нещо вълнуващо, необикновено и различно. В него е застъпена идеята за бягство от сивата реалност към един по-свободен живот, а сърцето на клипа е голямата любов и възможностите, които отключва тя към целия свят. Актьорите в клипа Димитър Иванов, Мелис Скендерова, Мадлен Чайлева, Калин Зафиров, Мартин Желанков и Даниела Замфирова са от завършващата тази година паралелка със специалност „Кукли“ в НАТФИЗ. В клипа участие взима и младата Калина Русева, както и талантливият музикант Алек Веждаров в ролята на басиста. За да пресъздадат по-абстрактно усещане режисьорът и екипът снимат на две локации – столичен нощен клуб и язовир на 50 км от София.

K.LINA  е автор на музиката и текста на “Nowhere”, а ко-музикален продуцент е Георги Гогов. Той е отговорен и за микса. „Studio Flickers“ е изпълнителен продуцент, а микс&мастър-а са поверени на професионалистите от Metropolis Studios. Китарните акорди са дело на Йордан Чипев. 

Клипът към “Nowhere” е осъществен с подкрепата на официалния спонсор Национален Фонд Култура - НФК и партньорите Клуб Терминал 1 и Хотел Банкя Палас.

Чуйте цялото интервю на Тереза Захариева с K.LINA: