Конкурсът за нова песен „New University Talent”, организиран от НБУ с подкрепата на bTV Radio Group, продължава с безплатна музикална лаборатория днес, 1 март. Тя ще се проведе от 16:00 до 17:30 ч. в тонрежисьорското студио на ВУЗ-а, а темата е „Изкуството на песента“.

Ментори в музикалния уъркшоп ще бъдат вокалният педагог и певец Етиен Леви, музикантът и композитор  Ангел Заберски-син и програмният директор и водещ в bTV Radio Group Светослав Николов. Ако искате да участвате в музикалната лаборатория „Изкуството на песента“, запишете се на електронен адрес: [email protected]

Чуйте повече от интервюто на Георги Митов със Светослав Николов, разположено в звуковия файл:

Продължава регистрацият за конкурса „New University Talent“, реализиран в партньорство с радиостанциите N-JOYbTV RadioJazz FMClassic FM и Z-Rock. Ако сте автор или изпълнител на възраст между 15 и 30 г. и сте написали своя песен на български език, която не е излъчвана в радио или телевизионен ефир и не е публикувана в онлайн платформи, можете да участвате чрез демозапис, без ограничения за стил/жанр на композицията. 

Наградите включват възможност за участие в музикален уъркшоп с утвърден български артист, професионален звукозапис на песента и заснемане на Production Video в Радио-телевизионния център на НБУ. Освен това, победителите ще получат шанса да се представят пред широката публика чрез ефирните и дигитални канали на bTV Radio Group и НБУ. Конкурсът ще завърши с  галаконцерт, в който ще се включат първите до 15 песни.

Един изпълнител ще получи и специалната награда на bTV Radio Group за артистично присъствие, майсторско владеене на музикални техники и подходящото им прилагане в изпълнението, стилна визия и отлични комуникационни умения, съчетани в единен професионален подход към представянето.

Регистрация за участие в Конкурса може да бъде направена на адрес: http://www.talent.nbu.bg до 31 март 2024 г. За повече информация можете да следите и профилите на Конкурса във FacebookYouTube и Instagram.