В първите дни на 2022 година Алена гостува в предаването "За града", за да сподели какво очаква всяка зодия през новата година. 

 

АСТРОЛОГИЧЕН ХОРОСКОП ЗА 2022 ГОДИНА

ОВЕН

През 2022 година бъдете отговорни. Критиката може да ви коства служебни наказания или дори уволнение, а ако имате собствен бизнес, би довела и сериозни финансови загуби. Устремът към върха на кариерата и към добрите приходи изисква да впрегнете целия си ум и способности, за да постигнете целите си.

ТЕЛЕЦ

2022 година ви дарява шанс да увеличавате приходите си, ако не решите да рискувате и да инвестирате в губещи времето ви занимания. Използвайте добрата предпоставка за смяна на работното си място, откажете предложения за инвестиции, за да не загубите пари, мислете добре, преди да сключите договори за допълнителна работа.

БЛИЗНАЦИ

През 2022 година сте склонни към самодисциплина и стремеж да насочите усилията си в полезна посока, както и да стабилизирате вече завоюваните позиции в професионално отношение. Бъдете внимателни във всичко, което се отнася до финанси, за да не ви изнудят да вложите парите си в губещи начинания.

РАК

В професионален план 2022 година  налага забрани, поднася ви неочаквани трудности и не е добра нито за начинания, нито за инвестиции. Съветвам ви, колкото и да ви е трудно, да приемете с разум и без емоция всичко случващо се в делови план, за да не се лишите от положителни промени във втората половина годината и да се радвате на добри приходи, стига да сте прозорливи.

ЛЪВ

През 2022 година, особено през първите й месеци, не се колебайте да подновите отношенията си с отколешни делови партньори, ако имате взаимен интерес и финансова изгода. Въпреки че сте податливи на ласкателства, бъдете умерени и прозорливи, за да не се окаже, че при нови делови познанства сте се доверили на измамници. Съветът ми е да не допускате да ви използват.

ДЕВА

В професионален план 2022 година ви орисва на успех, но и на неприятни неочакваности. Често сте подвластни на емоцията, която пречи на разумната ви преценка на случващото се и осъзнаването на личната ви полза. Вредите си заради склонността да се оставяте на течението. Длъжни сте да съхраните завоюваните позиции, да приключите с незавършените задачи. Начинанията са забранени.

ВЕЗНИ

Няма да ви липсват предложения за работа през цялата 2022 година. Вашата цел е те да са повече, за да ги разпределите в месеците преди есента, а след това да се радвате на заслужената материална стабилност. Натоварени сте с работа през цялата година, сили имате, но и сте склонни да залитате в крайности, водещи към несполуки.   Годината позволява да обогатите деловото си обкръжение с полезни хора и с такива, които имат нужните ви знания и умения.

СКОРПИОН

През цялата 2022 година имате желание да се доказвате, да печелите, да трупате пари, но това може да се случи, ако промените поведението си и не натрапвате на околните своята незаменимост. Важно изискване за успеха ви е да имате ясни и реални цели, да поднасяте с разбираеми думи вашите нови идеи и проекти. 

СТРЕЛЕЦ

Бъдете тактични и търпеливи на работното място и 2022 година ще е възходяща и печеливша за вас. Ако сте безработни и не сте успели или пожелали да започнете работа през предходната година, на всяка цена се постарайте още в началото да намерите мястото си в професионално отношение. Пропуснете ли момента, останете ли отново без работа заради мързел или прекомерни претенции ще страдате до края на годината.

КОЗИРОГ

През 2022 година сте орисани да осъзнавате грешките си. Затова и тук се намесва безпристрастната карма, за която всички същества са равнопоставени – няма по-добри или по-лоши, има коректни и непочтени. Ще имате предложения за нова работа, а също и за участие в инвестиционни проекти, които веднага ще грабнат вашето внимание. Въпреки това проявете разум. Наложете си спокойствие. Не прибързвайте.

ВОДОЛЕЙ

2022 година ви обещава сериозни предложения за участие в нови проекти, шанс за професионален възход, за промяна на работното място. Внимавайте, защото действията ви са подвластни на емоцията. Подхождайте към всичко с търпение и предпазливост. Основното правило, гарантиращо ви успех, е да сте усърдни в работата си, отговорни към задълженията си и добронамерени към хората.

РИБИ

Успехите и постиженията ви съпътстват, ако се подчините на правилата, които ви налага Съдбата. Тези от вас, който са успели да създадат подходящите делови познанства и са сигурни в тях нямат причина за притеснение, защото се радват на победите си именно заради тяхната важна подкрепа. Ако не сте прекъснали неподходящите партньорства,  които вече са ви разочаровали, не е изключено именно те да са вредителите по пътя ви през втората половина на годината.

 

Както всяка година единственото предупреждение към всички е да не започват бизнес в периодите на ретроградния Меркурий, който в годината на Венера ни подлага на изпитание с четири ретроградни периода на движение, но заради прехода и в предходните зодиакални знаци те са общо седем:

Меркурий е ретрограден във Водолей

в периода 14.1.2022 г. – 13.42 ч до 27.1.2022 г.

Тази ретроградност позволява на всички знаещи или нищо не подозиращи за бъдещите си прeраждания, ча ако сред онези ненамерили признание, разбиране и оценка, защото са били векове напред във времето, в което са се родили, в настоящия живот да постигат отнетото им признание. Ще се научат да приема хората с добрите и лошите им качества и да общува тнормално с тях.

Меркурий е ретрограден в Козирог

в периода 27.1.2022 г. до 4.2.2022 г. – 06.13 ч

Няма да е лесно на никого с лекота да приема Светлината и красотите на дните си, дори и в годината на Венера, чиято основна цел е именно тази. Склонността им да търсят все негативите, само защото са устроени така, че да не могат да изпитат радост и са изтъкани от черногледство. Причината е невъзможността да живеят през тази година само за себе си, ако искат да съхранят познанствата и подкрепата на хората.

Меркурий е ретрограден в Близнаци

в периода 10.5.2022 г. – 14.48 ч – до 24.5.2022 г.

Всички ние в годината Венера, вместо стабилни, заради тази ретроградност ще сме променливи в чувствата си. Имаме задачата да се научим на вярност в своите връзки и на отговорност в личните отношения. Не бива да градим живота си на основата на стари внезапно изплували спомени.

Меркурий е ретрограден в Телец

в периода 24.5.2022 г. до 3.6.2022 г. – 11.01 ч

В годината на Венера и при засиленото влияние на Лилит, подтикваща ни към материалното начало, ще успяват твърдите привърженици на материалното, за които не съществуват други ценности. Независимо от желанието им да живеят красиво и хармонично, тези хора са изпълнени с недоверие и нежелание да повярват в нечия искреност, но стига да поискат може да се обогатят и с тази положителна промяна и да сменят веруюто си и в своя и в полза на обществото.

Меркурий е ретрограден във Везни

в периода 10.9.2022 г. – 06.38 ч до 24.9.2022 г.

Мнозина, дори и такива, които до момента не са проявявали това свое качество, ще са устремени да въдворяват ред и хармония в човешките отношения, обсебени от мисълта да  творят красота. Някои от тях се възвеличават чара си, правят си сами комплименти, за да бъдат потвърдени и се хвалят с извънбрачните си връзки, което товари кармата им, защото противоречи на мисията им да са отдадени на семейството и брака в годината на Венера.

Меркурий е ретрограден в Дева

в периода 24.9.2022 г. до 2.10.2022 г. – 12.08 ч

През първите дни на влиянието на тази ретроградност ще са невероятни перфекционисти във  всяко едно отношение, а когато не успяват да се наложат и да накарат хората да следват техния ред изпадат в депресии и ярост. След това при Слънцето във Везни може да решат да са по-сговорчиви, особено при влиянието на Венера, защото емоцията и грубото поведение вредят на отношенията им.

Меркурий е ретрограден в Козирог

в периода 29.12.2022 г. – 11.32 ч до 31.12.2022 г. за месеца.

За втори път тази година изискването към всички нас е да не сме мнителни, черногледи и отмъстителни, само защото отказваме да видизм красотите на природата на хората, на планетата, съгласно повелята на Венера. Така ще си спестим опасността да живее в самота.

Чуйте интервюто на водещата Лили Ангелова с Алена: